Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη εισαγωγή της Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας από τον κο Βορίδη, ας δούμε ξανά μια σχετική ανάρτησή μας από το 2011:

σχόλιο ID-ont: Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση σε μια εκδήλωση με κυβερνητικούς αξιωματούχους αμερικάνικης πόλης. Βεβαίως αυτή η ερώτηση ισχύει για κάθε κάρτα που φέρει τσιπάκι (απλό ή πολύ περισσότερο rfid) και για κάθε ιδιωτικό ή/και κρατικό ηλεκτρονικό φακέλωμα (ηλεκτρονική συνταγογράφηση, κάρτα αποδείξεων, κάρτα εργαζομένου κ.ο.κ).

Ποια είναι η απάντηση που έδωσε ο επίσημος σε αυτή την ερώτηση;

"Δεν μπορώ να σας δώσω μια ικανοποιητική απάντηση. Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα!" Ως παράδειγμα παραθέτει τις δεκάδες παραβιάσεις ηλεκτρονικών συστημάτων και βάσεων δεδομένων που γίνονται παγκοσμίως, με έμφαση παραβίαση συστήματος και υποκλοπής στοιχείων εκατομμυρίων πιστωτικών καρτών.

Αν μη τι άλλο, επιβεβαιώνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο όλα μας τα επιχειρήματα για το γεγονός ότι αυτά τα συστήματα είναι ανασφαλή και είναι πολύ πιο ειλικρινής απάντηση από τα νανουρίσματα περί ασφάλειας και προστασίας προσωπικών δεδομένων που δίνουν οι δικοί μας κυβερνώντες στη διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη και στις συζητήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Βουλή για αυτό το θέμα.

Έλεος κύριοι, τουλάχιστον πείτε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό για ένα τόσο σημαντικό θέμα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top