σχόλιο ID-ont: Παλιά ιστορία. Τα πρόσωπα αλλάζουν, ο σχεδιασμός παραμένει..

Παλαιότερες αναρτήσεις-σχόλια μας για την αχρήματη κοινωνία που ονειρεύονται:

Η περαιτέρω προώθηση των συναλλαγών μέσω καρτών πληρωμών, χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αλλά και λοιπών ηλεκτρονικών μέσων, θα οδηγήσει σε ουσιαστικά αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο συνέδριο «Digital Banking Money Conference 2013: Τράπεζες 2.0 - Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές» της Ethos Media.
 
Στο πλαίσιο αυτό προωθείται στο φορολογικό νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση η υποχρεωτική χρήση καρτών πληρωμών για συναλλαγές για ποσά άνω των 500 ευρώ, από 1.500 που προβλέπει σήμερα το νομοθετικό πλαίσιο, είπε ο κ.Θεοχάρης. Επισήμανε, πάντως, ότι δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα της διαβούλευσης καθώς ήδη υπάρχουν κάποιες διαφορετικές απόψεις, αλλά εκτίμησε ότι "τελικά θα μείνουμε κοντά στο πόσο των 500 ευρώ"", πάνω από το οποίο δεν θα μπορούν να γίνουν αγορές με μετρητά.

Ο κ. Θεοχάρης επισήμανε επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο θα προχωρήσουν πρωτοβουλίες για την παροχή κινήτρων σε όσους κάνουν χρήση καρτών πληρωμών για τις συναλλαγές τους και τόνισε ότι χρειάζεται να δοθεί έμφαση στη εκπαίδευση του κοινού για την περαιτέρω διείσδυση γενικότερα των ηλεκτρονικών πληρωμών, σε σχέση με τις πληρωμές σε μετρητά.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

να τα, να τα , πλησιάζουμε στην ολοκλήρωση

Δημοσίευση σχολίου

top