σχόλιο ID-ont: Τώρα αυτό το λέει η Μέρκελ για καλό; Γιατί αυτό που θεωρεί αυτή καλό, εμάς θα έπρεπε να μας προβληματίζει. 

Μήπως θέλει παγκόσμια συμφωνία για τα προσωπικά δεδομένα προκειμένου να "μην την ρίχνουν" οι Αμερικανοί; Μάλλον λέγοντας παγκόσμια συμφωνία για τα προσωπικά δεδομένα, ζητάει να έχει ισότιμη πρόσβαση σε όσα "συλλέγουν" οι Αμερικανοί και οι άλλες χώρες, δηλ. ζητάει να μπορεί να ρίχνει κι αυτή μια ματιά στον πλούτο των δεδομένων των πολιτών όλου του κόσμου κι όχι μόνο των Γερμανών...

Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τάχθηκε, σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα, υπέρ μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, έπειτα από τις αποκαλύψεις για το αμερικανικό πρόγραμμα παρακολούθησης Prism.
 
"Αυτό θα πρέπει να είναι ο στόχος μας", είπε η Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση που της τέθηκε στη διάρκεια μιας συνέντευξης που θα δημοσιευθεί αύριο στη Welt am Sonntag κατά πόσον είναι δυνατό να επιτευχθεί μια παγκόσμια συμφωνία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, του τύπου του πρωτοκόλλου του Κιότο για τις κλιματικές αλλαγές.


"Θα πρέπει να είμαστε ικανοί τον 21ο αιώνα να υπογράψουμε παγκόσμιες συμφωνίες (...). Αν η ψηφιακή επικοινωνία διεγείρει σε ολόκληρο τον κόσμο νέα ζητήματα, τότε θα πρέπει να απαντήσουμε στην πρόκληση. Η Γερμανία θα αναλάβει να το κάνει", συνέχισε.

Η Μέρκελ, η οποία αντιμετωπίζει εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, βρίσκεται υπό πίεση έπειτα από τις αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν για αμερικανική κατασκοπεία στον κόσμο.

Σε σημερινή συνέντευξή του στην τηλεόραση ZDF, ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες για το πρόγραμμα Prism. Είπε πως εμπειρογνώμονες από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και από τις ΗΠΑ θα συναντηθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες προκειμένου να ανταλλάξουν πληροφορίες για το θέμα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top