σχόλιo ID-ont: Εξαιρετικά αποσπάσματα από το άρθρο: 

"Άλλωστε, ο πειρασμός είναι τεράστιος, ιδιαίτερα σε επίπεδα κρατών, για να μην αξιοποιείται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, όταν αυτή υπάρχει. Η ηθική χάνεται μέσα στους τοίχους των κτιρίων που στεγάζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες...

...Απλά τώρα και στο μέλλον η τεχνολογία διευκολύνει όλο και περισσότερο αυτούς που διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα. Εξαρτάται από το σκοπό για τον οποίον χρησιμοποιούνται..."

Απλά εμείς να συμπληρώσουμε ότι για αγαθό σκοπό είτε α) ΔΕΝ πρόκειται να χρησιμοποιηθούν είτε β) εάν χρησιμοποιηθούν θα γίνει για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των πολιτών! Δείτε τι γίνεται με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Τεράστιο, μαζικό, ανηλεές φακέλωμα ασθενειών, προβλημάτων, ψυχικών και σωματικών αδιεξόδων, με πρόφαση τον περιορισμό των εξόδων!!! Ω της υποκρισίας! Ο προηγούμενος Υπουργός Υγείας, πριν 2 μήνες, είχε δηλώσει ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα... (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2013/04/blog-post_673.html) 

www.reporter.gr: Μπορεί να προκλήθηκε, πρώτα στην ίδια την Αμερική και μετά διεθνώς, σεισμός με τις αποκαλύψεις αυτού του Σνόουντεν περί παρακολουθήσεων πολιτών, πολιτικών, οργανισμών και κυβερνήσεων από η περίφημη Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, αλλά η έκπληξη και η οργή διαφόρων, κυρίως εκτός Ελλάδας, είναι για δημόσια κατανάλωση.

Δεν είναι δυνατόν Μέρκελ, Ολάντ και άλλοι να μένουν με ανοιχτό το στόμα και να καταλαμβάνονται από ιερή αγανάκτηση γιατί δήθεν τώρα μαθαίνουν ότι οι Αμερικανοί είναι σε θέση να παρακολουθούν τους πάντες και τα πάντα. Η μήπως δεν είχαν ποτέ ακούσει ότι η τεχνολογία είναι πλέον τόσο προηγμένη που το επιτρέπει και φυσικά όσοι διαθέτουν τέτοια τεχνολογία την χρησιμοποιούν και γι' αυτούς τους σκοπούς. Αυτές είναι γνωστές και δοκιμασμένες πρακτικές από αρχαιοτάτων χρόνων.

Εδώ και πολλές δεκαετίες υπάρχει και λειτουργεί το περιβόητο σύστημα «Εσελον» που με σταθμούς σε διάφορες χώρες, κυρίως αγγλοσαξονικές», παρακολουθεί με τη βοήθεια δορυφόρων σχεδόν τα πάντα και παντού. Κατά καιρούς στο παρελθόν η αμερικανική πρεσβεία έκανε επιδείξεις επικέντρωσης εικόνας από δορυφόρους σε οδούς και σπίτια οπουδήποτε στην Ελλάδα και βέβαια το ίδιο μπορούσε να γίνει και σε όλες τις άλλες χώρες του πλανήτη. Είναι γνωστό, πάλι εδώ και δεκαετίες, ότι υπήρχε σύστημα με λέξεις-κλειδιά που έμπαινε σε ενέργεια όταν ακούγονταν για να παρακολουθούνται τηλέφωνα, πριν ακόμη ανακαλυφθούν τα κινητά. Και ήταν κοινός τόπος τα τελευταία χρόνια ότι υπάρχουν συστήματα που μπορούν να εντοπίζουν με ακρίβεια άτομα μέσω των κινητών τους.

Όλα αυτά σε πολύ γενικές γραμμές κι αν θέλετε να εξειδικεύσουμε, υπήρχαν δυνατότητες παρακολούθησης όλων των συνομιλιών των υπουργών μεταξύ τους στην Ελλάδα, σαν να ήταν σε ανοιχτή ακρόαση. Φυσικά, το ίδιο ίσχυε και για άλλες χώρες, εκτός και αν διέθεταν άλλη τεχνολογία που το απαγόρευε. Προσωρινά, γιατί την εξέλιξη μία τεχνολογίας ακολουθεί ανάλογη εξέλιξη ... αντιτεχνολογίας. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το ντόπινγκ και το αντιντόπινγκ. Άλλωστε, είναι αναμφισβήτητο ότι με τη χρησιμοποίηση των διαφόρων γκάτζετς αναβαθμισμένης συνεχώς τεχνολογίας, περιορίζεται η ελευθερία της προσωπικής ζωής και αντίστοιχα διευκολύνεται όλο και περισσότερο η πρόσβαση στην ιδιωτική ζωή του κάθε πολίτη. Όλα αυτά με την εκούσια ή ακούσια συγκατάθεσή του..., αφού οι πολίτες αγοράζουν και χρησιμοποιούν όλα τα σύγχρονα μαραφέτια επικοινωνίας.

Επομένως, όταν εμείς τα γνωρίζουμε αυτά, είναι αδιανόητο να μη τα γνωρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που περιβάλλουν και προστατεύουν τα πρόσωπα της εξουσίας και των κέντρων αποφάσεων. Τα γνωρίζουν βέβαια, ίσως κάποιες προηγμένες χώρες που έχουν και αυτές πρόσβαση σε κατάλληλα εργαλεία υψηλής τεχνολογίας να παίρνουν αντιμέτρα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και οι ίδιες καταφεύγουν σε ανάλογες πρακτικές, όταν και όπου μπορούν. Άλλωστε, ο πειρασμός είναι τεράστιος, ιδιαίτερα σε επίπεδα κρατών, για να μην αξιοποιείται η δυνατότητα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, όταν αυτή υπάρχει. Η ηθική χάνεται μέσα στους τοίχους των κτιρίων που στεγάζουν τις αρμόδιες υπηρεσίες...

Εντάξει, λοιπόν, γίνονται οι διαμαρτυρίες μια και πιάστηκαν στα πράσα οι Ηνωμένες Πολιτείες να παρακολουθούν ακόμη και φιλικές κυβερνήσεις, αλλά ας το πάρουμε χαμπάρι ότι ο κόσμος έτσι πορεύεται και έτσι θα συνεχίσει. Απλά τώρα και στο μέλλον η τεχνολογία διευκολύνει όλο και περισσότερο αυτούς που διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα. Εξαρτάται από το σκοπό για τον οποίον χρησιμοποιούνται... 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top