Διαδικτυακή επίθεση δέχτηκε η σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, πιθανότατα το βράδυ τον εκλογών. Πηγή προέλευσης της επίθεσης είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η επίθεση που έγινε δεν δημιούργησε προβλήματα στη μετάδοση των αποτελεσμάτων, καθώς αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Διεξάγεται ήδη έρευνα για τον τρόπο που λειτούργησαν οι επίδοξοι εισβολείς, αλλά, σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη επίθεση δεν μπορεί να συγκριθεί με την αντίστοιχη των εκλογών του 2010, που είχε χαρακτηριστεί πρωτοφανής.

Το ανακοίνωσαν στελέχη της Singular - Περί τις 21:30-22:00 η πρώτη ασφαλής εκτίμηση για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών - Δεν θα υπάρξει εκτίμηση για το β' γύρο των αυτοδιοικητικών«Είναι οι πιο δύσκολες εκλογες που έχουμε κάνει ποτέ» υπογραμμίζουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας Singular Logic, η οποία έχει αναλάβει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων την προσεχή Κυριακή.

Στις ευρωεκλογές τις Κυριακής έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν 43 κόμματα (σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τελικά θα φτάσουν στις κάλπες τα 39), θα στηθούν 22.561 κάλπες, οι υποψήφιοι είναι 1.251 και το έντυπο σταυροδοσίας των δικαστικών αντιπροσώπων εκτείνεται σε 18 σελίδες. Οι εκλογείς έχουν το δικαίωμα να βάζουν μέχρι τέσσερις σταυρούς στις ευρωεκλογές, ενώ για τις αυτοδιοικητικές θα ψηφίζουν μόνο τον έναν εκ των δύο συνδυασμών που έχει περάσει στο δεύτερο γύρο.

Η Singular Logic θα προχωρήσει στην πρώτη εκτίμησή της περί τις 21:30-22:00 το βράδυ. Η εκτίμηση θα αφορά μόνο τις ευρωεκλογές, ενώ δεν θα γίνει αυτή τη φορά εκτίμηση για τις αυτοδιοικητικές.

Οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι δύο:
- οι ευρωεκλογές έχουν μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον
- οι συσκευές μετάδοσης αποτελεσμάτων δεν φτάνουν

Η ακριβής ώρα της πρώτης εκτίμησης εξαρτάται από το πώς θα λειτουργήσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Αν τηρηθεί η διαδικασία που έχει υποδείξει το υπουργείο Εσωτερικών, ενδέχεται η πρώτη εκτίμηση να γίνει ακόμα και στις 21:30.

Επίσης, εκτίμηση θα υπάρχει και για τους υποψήφιους ευρωβουλευτές. Η εκτίμηση θα προέλθει από το 20% των στοιχείων που θα σταλούν από τις αντιπεριφέρειες, απ' όπου θα ενημερώνουν τη Singular Logic μόνο για τα κόμματα που θα ξεπεράσουν το 3%, δηλαδή εκείνα που θα εκλέγουν ευρωβουλευτή.

Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα το πρωί και μέχρι το βράδυ της ίδιας μέρας θα έχει διαμορφωθεί η τελική εικόνα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top