Την απαγόρευση των selfies, παρόλο που δεν είναι ενάντια στο νόμο, ζήτησαν οι αρχές στην Αγγλία από το προσωπικό στα εκλογικά τμήματα.

Η Εκλογική Επιτροπή φοβάται πως η τρέλα που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό με τη λήψη φωτογραφιών selfies στα κινητά τηλέφωνα καθώς και η ανάρτησή τους στα κοινωνικά δίκτυα, απειλεί τη μυστικότητα της ψηφοφορίας.

Όποιος αποκαλύπτει κατά λάθος το τι ψήφισε στις Ευρωεκλογές, μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμο 5.000 λιρών ή έξι μήνες φυλακή, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στο προσωπικό των εκλογικών τμημάτων να βάλουν πινακίδες «απαγορεύονται οι φωτογραφίες» στα εκλογικά κέντρα.

Ορισμένοι υπάλληλοι μάλιστα έλαβαν ειδική εκπαίδευση σχετικά με το τι είναι μία selfie και τι πρέπει να κάνουν αν δουν κάποιον να τραβά μία μέσα σε ένα ή γύρω από ένα εκλογικό θάλαμο.

«Έχουμε ενημερώσει το προσωπικό πως αν δουν κάποιον να τραβά φωτογραφία, να του ζητήσουν να τη διαγράψει, ενώ αν τυχόν αρνηθεί όμως, δε θα του αρπάξουν και το κινητό από τα χέρια» δήλωσε ο διευθυντής των εκλογικών υπηρεσιών στην Ανατολική Αγγλία.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι εκλογικοί θάλαμοι θα είναι ανοιχτοί από την πίσω πλευρά ώστε το προσωπικό να βεβαιώνεται για όσα συμβαίνουν. «Αν κάποιος τραβήξει μία selfie όπου θα φαίνεται τι ψήφισε και βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα, τρέξει να την αναρτήσει στο Facebook, προτού κλείσουν οι κάλπες, τότε μπορεί να κινδυνεύσει με δίωξη».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top