σχόλιο ID-ont: To Internet το έφτιαξε η CIA μας λέει ο Πούτιν: http://id-ont.blogspot.gr/2014/05/cia.html. Αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να το χρησιμοποιεί εις βάρος των πολιτών του. Βλέπετε τι γίνεται όταν συλλέγεται πλούτος πληροφοριών στις καταβόθρες που λέγονται κοινωνικά δίκτυα; Μια ωραία των ημερών, έρχεται ένα καθεστώς και αξιοπoιεί αυτές τις πληροφορίες μαζικά, εις βάρος των πολιτών του!!!

Από τη μέγγενη της λογοκρισίας του Κρεμλίνου δεν ξέφυγε το "ρωσικό Facebook", το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο της χώρας του Βλαντιμίρ Πούτιν.
 
Ο 29χρονος Παβέλ Ντουρόφ, ιδρυτής του "VKontakte", του πιο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου της Ρωσίας, δήλωσε ότι το Κρεμλίνο του έδειξε την... πόρτα κι ότι το "ρωσικό Facebook" βρίσκεται πλέον πλέον υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο δύο στενών συνεργατών του Βλαντιμίρ Πούτιν.

 
Ο Ντουρόφ ανακοίνωσε την... καρατόμησή του από το Κρεμλίνο στην ιστοσελίδα του "VKontakte": "Η VKontakte είναι πλέον υπό τον ολοκληρωτικό έλεγχο του Ιγκόρ Σετσίν και του Άλισερ Ουσμάνοφ".
 

 
Ο Ουσμάνοφ είναι Ρώσος μεγιστάνας, ο οποίος αρχικά δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων και εν συνεχεία επέκτεινε την επιχείρηση  του στον τομέα της τεχνολογίας μέσω της  εταιρείας "Mail.ru." Ο Ουσμάνοφ ενίσχυε συνεχώς τα τελευταία χρόνια το μερίδιο του στο ρωσικό κοινωνικό δίκτυο. Από το 2012 είχε μερίδιο 10% . Από την πλευρά του, ο Άλισερ Σετσίν, που στηρίζει τον Πούτιν, είναι επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πετρελαίου "Rosneft" και θεωρείται ένας από τους στενούς συνεργάτες του Ρώσου προέδρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κυβέρνηση της Μόσχας έχει λογοκρίνει πρόσφατα ρωσικά τηλεοπτικά δικτυα, εφημερίδες και ρωσικές ιστοσελίδες οι οποίες άλλαξαν με συνοπτικές διαδικασίες διεύθυνση ύστερα από εντολή του Ρώσου προέδρου, ο οποίος δεν θεωρούσε αρεστούς τους επικεφαλής των δικτύων αλλά και τα όσα μετέδιδαν.
 
Ο Ντουρόφ, ο ντροπαλός ιδρυτής του ρωσικού κοινωνικού δικτύου "Vkontakte", κατάφερε να προσελκύσει 100 εκατομμύρια χρήστες από τη Ρωσία αλλά και άλλες πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Δεν ήθελε να εμπλακεί στην πολιτική και στο παρελθόν, όπως υποστηρίζει, το VΚontekte είχε δεχτεί και άλλες προσπάθειες λογοκρισίας από το Κρεμλίνο. Την περασμένη εβδομάδα, στην ιστοσελίδα του, ο Ντουρόφ είχε γράψει ότι είχε δεχτεί πολλά αιτήματα που του ζητούσαν να μην δίνει "βήμα" σε οργανώσεις και κινήματα που συνδέονται με τον ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι. Ο ίδιος, όμως, αρνήθηκε να υπακούσει.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top