Μικροτσίπ σχεδιάζει να εμφυτεύσει στις καμήλες το υπουργείο Γεωργίας της Σαουδικής Αραβίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν δεδομένα που θα συμβάλουν στην παρακολούθηση της εξάπλωσης του φονικού κοροναϊού mers, όπως μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της χώρας, ενώ τα θύματα του ιού στο βασίλειο έχουν ανέλθει πλέον στα 147.

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας επίσης προειδοποίησαν τους πολίτες να φοράνε προστατευτικό εξοπλισμό όταν έρχονται σε επαφή με καμήλες, καθώς πιστεύεται ότι τα ζώα αυτά είναι φορείς του ιού και ενδέχεται να τον μεταδίδουν σε ανθρώπους.

Οι 5 άνθρωποι που πέθαναν από τα συνολικά 8 νέα κρούσματα του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής ήταν όλοι ηλικιωμένοι ασθενείς, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείου Υγείας.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ολοκλήρωσε την πενθήμερη αποστολή του στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα και αργότερα σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Επειγόντων Περιστατικών του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη.

Ο ΠΟΥ υποστηρίζει ότι η πρόσφατη αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του MERS – 600 παγκοσμίως, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα – πιθανότατα οφείλεται σε εποχικούς παράγοντες που συνδυάζονται με «αρκετά περιστατικά εξάρσεων στα νοσοκομεία μετά την παραβίαση των μέτρων πρόληψης της μόλυνσης και ελέγχου που έχει προτείνει ο Οργανισμός».

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64006838

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top