σχόλιο ID-ont: Και τον ρόλο των γραμμών του bar-code ποιός θα τον παίζει; Κάποιες φυσικές γραμμές που είναι ήδη "χαραγμένες" στο χέρι μας: Οι φλέβες μας! Το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί ως στοιχείο αναγνώρισης του πολίτη, το σχήμα που σχηματίζουν οι φλέβες (vein pattern) της παλάμης του, το οποίο σχήμα των φλεβών είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο!!! αποτελεί δηλ. βιομετρικό χαρακτηριστικό.

Σας το είχαμε παρουσιάσει από το 2011: http://id-ont.blogspot.gr/2011/07/video_30.html

Εχετε ξεχάσει το πορτοφόλι στο σπίτι σας και θέλετε να κάνετε κάποια ψώνια; Δεν πειράζει. Το μόνο που χρειάζεται για τις συναλλαγές σας είναι πλέον η παλάμη σας. 

Στη Σουηδία, τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο μία νέα μέθοδος πληρωμών, η οποία δοκιμάζεται σε 15 καταστήματα στο Λουντ. Στο πείραμα συμμετέχουν 1.600 εθελοντές, οι οποίοι αγοράζουν προϊόντα με την παλάμη τους σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι. Πως γίνεται αυτό; 

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, που είναι αναπτυγμένη από ερευνητές του πανεπιστημίου της πόλης, ταυτοποιείται το μοναδικό σχήμα που δημιουργούν οι φλέβες κάθε εθελοντή. Για τις συναλλαγές, ο χρήστης τοποθετεί το χέρι του πάνω από το ειδικό τερματικό στο κατάστημα, για να αναγνωρισθεί η ταυτότητά του. Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να πληκτρολογήσει το PIN, ώστε να επικυρώσει την πληρωμή. 

Η συγκεκριμένη τεχνολογία φέρει το όνομα Quixter, η οποία υποστηρίζουν πως υπόσχεται ταχύτητα και ασφάλεια, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται να έχει κανείς μαζί του τίποτε άλλο πέρα από το... χέρι του για τις καθημερινές του πληρωμές. Μάλιστα, το ίδιο απλή και γρήγορη είναι και η εγγραφή στην υπηρεσία, κατά την οποία ο εθελοντής ουσιαστικά καταχωρίζει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ψηφιακό αντίγραφο του σχήματος που δημιουργούν οι φλέβες στην παλάμη του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top