σχόλιο ID-ont: Πριν λίγες μέρες χάθηκαν κάποια στοιχεία από το taxis. Σκεφθείτε τι έχει να γίνει εάν χαθούν ΠΟΛΛΑ στοιχεία. Παλιά έλεγαν «Verba volant, scripta manent» δηλ. «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Σήμερα αυτό μπορεί να αντικατασταθεί με το «τα ηλεκτρονικά πετούν, τα γραπτά μένουν»... Διαβάστε την είδηση:
 
Διακόπτεται προσωρινά η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για όσους έχουν εισοδήματα από ελευθέριο επάγγελμα, μπλοκάκι και από επιχειρηματική δραστηριότητα, επειδή χάθηκαν οι βεβαιώσεις αποδοχών από το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet.
 
Όπως γράφει η Καθημερινή,  στο έντυπο Ε1 δεν υπάρχουν τα στοιχεία των αμοιβών και του φόρου που παρακρατήθηκε το 2013.
 
Η εξέλιξη αυτή σταματά επί της ουσίας τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων, δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά είναι προσυμπληρωμένα στη δήλωση και δεν μπορούν να τροποποιηθούν ή να συμπληρωθούν από τους υπόχρεους.
 
Μέχρι και προχθές τα στοιχεία υπήρχαν στις φορολογικές δηλώσεις των υπόχρεων αλλά ξαφνικά χθες το πρωί χάθηκαν από τους λογαριασμούς των φορολογούμενων. Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών προσπαθούσαν μέχρι αργά χθες το βράδυ να επαναφέρουν τα στοιχεία, τα οποία είναι αποθηκευμένα σε σκληρούς δίσκους στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων.
 
Το προσωπικό της Γ.Γ. Π.Σ. όπως και της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων είχε επικεντρωθεί στο άνοιγμα της εφαρμογής για το κοινωνικό μέρισμα. Η ηλεκτρονική πύλη για την υποβολή των αιτήσεων άνοιξε τελικά χθες στις 7.30 το απόγευμα. Οι υπόχρεοι θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για τη χορήγηση του «Κοινωνικού Μερίσματος» μέσω του περιβάλλοντος TAXISnet στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr.
 
Η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος γίνεται με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου, ο οποίος υποδεικνύεται στην κατά τα ανωτέρω υποβαλλόμενη αίτησή του και πραγματοποιείται εντός του πρώτου δεκαημέρου του επόμενου μήνα από τον μήνα υποβολής της αίτησης.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top