Μία σειρά σημαντικών δορυφορικών συστημάτων τα οποία κατασκευάζονται για χρήση από κυβερνήσεις περιέχουν σημαντικά τρωτά σημεία, τα οποία χάκερ θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν για να παρέμβουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και τηλεπικοινωνίες πτήσεων, σύμφωνα με έρευνα.
 
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian, η εταιρεία ερευνών ασφαλείας IOActive αναφέρει ότι εντόπισε σημαντικά τρωτά σημεία σε λογισμικό και δορυφορικές εγκαταστάσεις των βρετανικών εταιρειών Cobham και Inmarsat. Επίσης, φέρεται να βρέθηκε ευάλωτος εξοπλισμός και των εταιρειών Harris Corporation, Hughes, Iridium, Thuraya και Japan Radio Company.
 
Σύμφωνα με την αναφορά της IOActive, υπάρχουν κάποια συστήματα τα οποία είναι εξαιρετικά εύκολο να “χακαριστούν” - τα οποία χρησιμοποιούνται για να κρατούν ασφαλή αεροσκάφη, πλοία και στρατιωτικό προσωπικό.
 
Κακόβουλοι χάκερ θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν λογισμικό για τον εντοπισμό στρατιωτικών δυνάμεων ή να αχρηστεύσουν πλήρως τα συστήματα. Επίσης, θα μπορούσε να εμποδιστεί ο εντοπισμός σημάτων κινδύνου και οι δορυφορικές επικοινωνίες που χρησιμοποιούνται από πλοία και αεροσκάφη.
 
Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η μόνη εταιρεία η οποία επιβεβαίωσε ότι δουλεύει πάνω στην επιδιόρθωση των προβλημάτων/ τρωτών σημείων ήταν η Iridium.

http://www.naftemporiki.gr/story/797700/stratiotika-doruforika-sustimata-eualota-se-xaker

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top