Ηταν 2012 όταν πάνω από το Compton της Καλιφόρνιας πετούσε ένα πολιτικό αεροσκάφος που κατέγραφε τα πάντα. Κανένας από τους κατοίκους δεν είχε καταλάβει πως στον ουρανό υπήρχε ένα μεγάλο μάτι που παρακολουθούσε κάθε τους κίνηση. Κανείς δεν γνώριζε πως είχε μπει στο μάτι του Big Brother. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος απογειώθηκε στο πλαίσιο μίας μυστικής δοκιμής της τεχνολογίας μαζικής επιτήρησης. Σύμφωνα με το theatlantic.com, η Αστυνομία του Λος Αντζελες επανέδρωσε ένα πολιτικό αεροσκάφος και το έστειλε στο Compton της Καλιφόρνια για να καταγράψει όλα όσα έλαβαν χώρα σε μια ακτίνα 10 μιλίων. Το συγκεκριμένο πείραμα πραγματοποιήθηκε το 2012, ωστόσο, μέχρι σήμερα παρέμεινε μυστικό, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις για την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων.

Οπως αναφέρει ο επικεφαλής της επιχείρησης, Ross McNutt, ο οποίος κατασκευάζει συστήματα παρακολούθησης με το σύστημα που είχε στηθεί στο αεροπλάνο οι Αρχές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όποιον ήθελαν και να ζουμάρουν στο πρόσωπο που επιθυμούσαν.

Μάλιστα, με το σύστημα αυτό, οι ενδιαφερόμενο μπορούν να πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους όλες τις λεπτομέρειες που επιθυμούν.

Η συσκευή του μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ενώ ο McNutt διατίθεται να πουλήσει τα προϊόντα του στις Αρχές των ΗΠΑ, σε «τιμή ευκαιρίας», όπως λέει.

Ο λοχίας Douglas Iketani, παραδέχτηκε ότι η επιχείρηση έγινε εν αγνοία του κοινού, για να αποφύγουν την κατακραυγή, καθώς όπως υποστηρίζει οι περισσότεροι «δεν βλέπουν με καλό μάτι, το μάτι που τους παρακολουθεί από τον ουρανό». Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο το πείραμα έγινε για καλό σκοπό, διευκρινίζοντας ότι με το σύστημα αυτό μπορούμε να διαλευκάνουμε πολλά εγκλήματα που δεν είχαν αυτόπτες μάρτυρες».

Για την ώρα, οι Αρχές των ΗΠΑ αρνούνται ότι έχουν παραγγείλει τα συστήματα παρακολούθησης που δοκιμάστηκαν.



 http://www.iefimerida.gr/node/151966#ixzz30dlXtggj

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top