σχόλιο ID-ont: Θα αφήσουν κάποιο αντικείμενο ήσυχο, να ΜΗΝ συνδέεται στo internet; για παράδειγμα το ...κρεβάτι μας, η τη λεκάνη της τουαλέτας μας; ή όλα θα είναι γνωστά στον "παγκόσμιο ιστό";

Ενα μεγάλο τεχνολογικό στοίχημα έχουν βάλει ερευνητές προκειμένου να μπορούν πλέον ακόμη και οι οικιακές συσκευές να συνδέονται στο διαδίκτυο. Οδοντόβουρτσες, καφετιέρες, ακουστικά, πλυντήρια ακόμη και τα ρούχα που φοράμε αναμένεται να έχουν ασύρματη σύνδεση, στέλνοντας δεδομένα στον παγκόσμιο ιστό.

Οι επιστήμονες ονόμασαν το νέο εγχείρημα «Internet of Things» ή εν συντομία «IoT» και έχει ήδη ένθερμους υποστηρικτές. Το «Ιντερνετ των αντικειμένων», όπως είναι η ελληνική μετάφραση, πρόκειται να αλλάξει ολοκληρωτικά τον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου, σύμφωνα με το Forbes και σηματοδοτήσει μία νέα εποχή.

Η οδοντόβουρτσα θα ενημερώνει τον οδοντίατρο αν δεν έχει πλύνει καλά τα δόντια του ο χρήστης, τα ψηφιακά ρούχα θα στέλνουν καρδιακούς παλμούς στον γιατρό, η καφετιέρα θα συνδέεται με το ξυπνητήρι και θα ανοίγει την στιγμή που θα χτυπάει, το αυτοκίνητο θα έχει ημερολόγιο και θα μπορεί να ελέγχει την ταχύτερη διαδρομή για το meeting από νωρίς. Αυτά είναι μερικά από όσα πρόκειται να κάνει το IoT. Η νέα αντίληψη που επικρατεί λέει πως «όποιο αντικείμενο μπορεί να έχει σύνδεση, θα έχει» και με βάση το παραπάνω η ιδέα μεγαλώνει.

Το γιγάντιο αυτό δίκτυο συνδεδεμένων πραγμάτων αλλά και ανθρώπων θα μπορεί να εναλλάσσει την διαδικτυακή σχέση: Ανθρωπος- Ανθρωπος, Ανθρωπος- Αντικείμενο, Αντικείμενο-Αντικείμενο.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη εταιρία Gartner μέχρι το 2020 αναμένεται να υπάρχουν περισσότερες από 26 δισεκατομμύρια συσκευές που θα συνδέονται στο διαδίκτυο, ενώ κάποιοι άλλοι εκτιμούν πως θα ξεπεράσουν τις 100 δισεκατομμύρια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top