σχόλιο ID-ont: Ο Βαρουφάκης έχει το όραμα, ο Βαρουφάκης και ο Τσίπρας την εξαγγέλλουν, άλλος όμως κινεί αθόρυβα τα νήματα στο παρασκήνιο και υλοποιεί το project Κάρτα του Πολίτη. O κος Κατρούγκαλος είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του Μεγαλο-Χαφιέ που λέγεται Κάρτα του Πολίτη. Ο κος Κατρούγκαλος σε αυτή τη δράση λειτουργεί ως πλήρης και καθολικός διάδοχος του κου Ραγκούση! Τίποτα δεν έχει αλλάξει στην καθεστωτική ρητορική, τίποτα όμως δεν έχει αλλάξει και στην δημοσιογραφική προσέγγιση. Τότε παρουσιαζόταν από τα "αποκαλυπτικά" ΜΜΕ το "σχέδιο Ραγκούση", τώρα έχουμε το "σχέδιο Βαρουφάκη" (και Κατρούγκαλου συμπληρώνουμε εμείς) πασπαλισμένο με τη "συμπόνια" προς τον ενδεή συνάνθρωπό μας...

Απολαύστε "αποκαλυπτική" δημοσιογραφία: ίδιος δημοσιογράφος, ίδια εφημερίδα, 4 χρόνια μετά: 

1. εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, 2011: http://id-ont.blogspot.gr/2011/01/blog-post_08.html

2. εφημερίδα ΕΘΝΟΣ 2015:

Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη
ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα αποτελέσει η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, η θεσμοθέτηση της οποίας επιταχύνεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους της κυβέρνησης είναι η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη να αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο ηλεκτρονικής συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς θα αξιοποιείται και από όσους πολίτες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές για την αγορά τροφίμων ή άλλων αγαθών στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της φτώχειας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν ότι στην ηλεκτρονική κάρτα θα ενσωματωθούν και οι αγορές τροφίμων ή η παροχή δωρεάν ρεύματος, καθώς η Κάρτα του Πολίτη θα περιέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον κάτοχό της όπως είναι ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, μέχρι και ο Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου που ασχολούνται με τα θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να επιταχύνουν τις διαδικασίες υλοποίησης της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη εντός του επόμενου διμήνου.

Συναλλαγές με το Δημόσιο
 
Η Κάρτα του Πολίτη θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής του και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Θα αποτελέσει βασικό μέσο για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών των πολιτών με τον δημόσιο τομέα. Θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών στο Διαδίκτυο.

Στα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνεται πρόταση όπου η Κάρτα θα εμπεριέχει την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και με τη χρήση της θα γίνεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση του πολίτη στο Διαδίκτυο για ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος. Η Κάρτα αναμένεται να χρησιμοποιεί διάφορα «ηλεκτρονικά κλειδιά» που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία των κρατικών φορέων προκειμένου «καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρώσει όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έχουν αναπτύξει τα υπουργεία μέχρι σήμερα και να τα θέσει υπό την ομπρέλα της Κάρτας του Πολίτη με τον συντονισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Νίκος Β. Τσίτσας



 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top