Με όλα όσα γίνονται, αρχίζω να αναρωτιέμαι πλέον αν ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης βρίσκεται σε κάποιας μορφής υπηρεσία ώστε να προσελκύει την προσοχή των ΜΜΕ και της κοινωνίας.

Δεν εξηγείται διαφορετικά. Δεν μπορεί ένας βασικός υπουργός να λέει άλλα τη μια και άλλα την άλλη, εκτός αν αντιμετωπίζει κάποιας μορφής πρόβλημα.

Ας έχουμε υπ'όψιν μας ότι την ώρα που δήθεν τσακώνεται με τους εταίρους, την ίδια στιγμή οι... θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα.

Την ίδια στιγμή αυτές τις πρώτες πενήντα «νεκρές» ημέρες έχουν ήδη μεθοδευτεί πάρα πολλά.

Πρώτο και καλύτερο η κάρτα του πολίτη η οποία ντεμπουτάρει εντελώς αθώα στη ζωή μας. Μόνο για όσους φτωχούς θέλουν, με pin και όχι bar code ώστε να είμαστε εντάξει και με την Εκκλησία. Φυσικά αν μετά από Χ χρόνια το bar code εφαρμοστεί ως πιο ασφαλές και η κάρτα που θα έχει μπει στη ζωή μας καταστεί αναγκαστική για όλους, θα είναι πολύ αργά. Προς ώρας λοιπόν φακελωθείτε οι αναξιοπαθούντες. Πόσο δημοκρατικό είναι αυτό;

Το δεύτερο είναι τα...κίνητρα ώστε να μη γίνονται συναλλαγές με μετρητά. Έχουμε καταλάβει ότι κι αυτό ακόμη το ευτελές χαρτί, αυτό το πατσαβουρόχαρτο έχει...σκουπιστεί σε μεγάλο ποσοστό από την αγορά;

Και σε φακελώνω λοιπόν και σου εξαφανίζω το παραδοσιακό χρήμα όπως το ήξερες.

Και ερχόμαστε στην αρπαγή της περιουσίας.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ακόμη ήταν αντιμνημονιακός, μια χαρά συμφωνούσε με το περιουσιολόγιο. Διαβάζουμε μάλιστα σήμερα στα ρεπορτάζ πως φέτος θα πρέπει να δηλωθούν αναγκαστικά στις δηλώσεις και τα μετρητά σε στρώματα, κουφάλες δένδρων κτλ, διαφορετικά αν βρεθούν θα κατάσχονται.

Καμία υποσημείωση δεν είδα, στα ρεπορτάζ που τουλάχιστον εγώ διάβασα, ότι θα κατάσχονται αν δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Νομίζω είναι προφανές τι βρώμικο και ύπουλο σχεδιάζεται. Να αρπάξουν με ένα εφαπαξ φόρο τις οικονομίες του ελληνικού λαού τις οποίες κάποιοι φυγάδευσαν σε απίθανα μέρη για να τις σώσουν.

Ποιος ο λόγος να δηλωθούν τα μετρητά και τα τιμαλφή της γιαγιούλας ή ενός μέσου ανθρώπου; Αν επιχειρήσει κάποιος την οποιαδήποτε αγορά και φανεί προκλητική ή ύποπτη, ας κληθεί να περάσει από έλεγχο. Αλλά κατασχέσεις; Θα αρπάξουν και την εικόνα του Αη Γιώργη που έφερε πχ ο προπάππους από το Αϊβαλί; Μυρίζει λίγο Χίτλερ ή μου φαίνεται;

Μήπως θα μπαίνουν και στα σπίτια των ανθρώπων κλιμάκια ελέγχου; Και για ποιο λόγο; Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είναι κλέφτες και μόνο ότι έχουν πληρώσει τα τελευταία χρόνια απίστευτους φόρους κρατώντας τη χώρα το αποδεικνύει. Δεν έκαναν οι πολίτες το χρέος αλλά οι ρεμούλες.

Γιατί θα πρέπει το κράτος να γνωρίζει τι κάνετε εσείς τα χρήματά σας τα οποία νόμιμα κερδίσατε και σας απέμειναν μετά τη φορολόγηση του εισοδήματός σας; Χώρια το γεγονός ότι θα κινδυνεύετε ανά πάσα στιγμή να υποκλαπούν τα στοιχεία αυτά με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλειά σας.

Μια εξήγηση υπάρχει για όλα αυτά. Να επιχειρηθεί άλλη μια ληστεία σε βάρος του ελληνικού λαού την ώρα που οι συνήθεις ύποπτοι (πχ εφοπλιστές) παραμένουν ανέπαφοι ή χαρίζονται πρόστιμα.

Κι όλα αυτά μεθοδεύονται με καθεστώς «πρώτη φορά Αριστερά».

Ας χαζέψουμε τώρα τα φρέσκα ψάρια του Βαρουφάκη. Μέχρι να μας φάνε και εμάς ζωντανούς. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top