Καθώς τα βιομετρικά συστήματα ταυτοποίησης κερδίζουν έδαφος, όλο και περισσότερες εταιρείες στρέφονται στην έρευνα πάνω στον συγκεκριμένο τομέα. Μία από αυτές είναι η Qualcomm, η οποία, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, αποκάλυψε στο Mobile World Congress την τεχνολογία Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint Technology, που, χάρη στη χρήση υπερήχων, μπορεί να «δει» αποτύπωμα μέσα από ιδρώτα, λοσιόν χεριών και υγρασία- αλλά μέσα από σκληρότερα εμπόδια, όπως το γυαλί, το μέταλλο και το πλαστικό. 

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι ο αισθητήρας της λειτουργεί αξιοποιώντας ηχητικά κύματα για να διαπεράσει τα εξωτερικά «φράγματα» και δημιουργεί έναν «χάρτη» του αποτυπώματος του δακτύλου, περιλαμβάνοντας ακόμη και τις μικρότερες λεπτομέρειες. Εν αντιθέσει, τεχνολογίες όπως αυτή που χρησιμοποιεί το iPhone της Apple, βασίζονται στις ηλεκτρικές ιδιότητες του ανθρωπίνου δέρματος.

Η Qualcomm υποστηρίζει πως η τεχνολογία της είναι ανώτερη, επειδή «βλέπει» μέσα από εμπόδια τα οποία σταματούν τις συμβατικές μεθόδους, φέρνοντας επανάσταση στον συγκεκριμένο τομέα, τον οποίο κάνει από δισδιάστατο, τρισδιάστατο, επιτρέποντας μεγαλύτερη ακρίβεια και ασφάλεια.

Ειδικοί του χώρου είναι θετικοί απέναντι στο επίτευγμα της Qualcomm, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η πρόοδος στα βιομετρικά συστήματα συνεπάγεται και προβλήματα. «Ο μεγαλύτερος προβληματισμός για εμένα είναι αυτός της ανάκλησης. Αν ο κωδικός σας υποκλαπεί, απλά σκέφτεσαι έναν καινούριο. Αν κλαπεί το αποτύπωμά σας ή άλλα βιομετρικά στοιχεία, έχεις πρόβλημα. Τι υποτίθεται ότι κάνεις; Βρίσκεις καινούριο δάχτυλο;» διερωταται ο Κεν Μάνρο των Pen Test Partners.

http://www.naftemporiki.gr/story/922803/sarotis-apotupomatos-pou-blepei-mesa-apo-guali-metalo-kai-plastiko

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top