Δ.Τ. 539/11-12.03.2015

Αντίθετοι με την self-destroyer / αυτοκαταστροφική κάρτα πολίτη βρισκόμαστε στους δρόμους από το 2010 που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αυτό, αλλά και μετέπειτα το συνέχισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ τώρα πήρε την σκυτάλη ο ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και ας δηλώνει πολιτικά αντίθετος εκτός από αυτό, από τους προηγούμενους πρωθυπουργούς, ο αρχηγός του και σημερινός πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας.

Το ΙΝΚΑ εξ αρχής έχει πάρει επίσημα αντίθετη θέση με την ιδιαίτερη ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την προστασία της ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ των πολιτών και κατά συνέπεια των καταναλωτών, αντιτίθεται χωρίς διαλλείματα ή αλλαγές στάσης στη κάρτα πολίτη που επιδιώκει να επιβάλει και η νέα κυβέρνηση του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ.

Λέμε όχι στην κάρτα φακελώματος του πολίτη, όχι στο Ρουφιάνο του Καταναλωτή, όχι όλα ανοιχτά σε όλους.

Στην περίοδο οικονομικής ύφεσης, με τα νοικοκυριά να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, η κυβέρνηση αναγγέλλει την έκδοση της δήθεν «έξυπνης» κάρτας πολίτη, που θα έχει πολλαπλές χρήσεις. Το RFID τσιπάκι θέλουν να πρωτοστατεί στη κάρτα και να περιλαμβάνει προσωπικά στοιχεία, αλλά και βιομετρικά χαρακτηριστικά, δηλαδή ευαίσθητα άκρως προσωπικά δεδομένα, καθώς μάλιστα και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, και ότι άλλο δεν το λένε τώρα.

Με δήθεν πρόσχημα την βοήθεια των οικονομικά αδύναμων πολιτών, τι ειρωνεία !, αυτό το αντίμετρο ουσιαστικά, υποβάλλει σε αναγκαστική ταπείνωση – σφράγιση τον πολίτη με κάρτα φτωχού!!!, δεν επιλύνει έντιμα κανένα βιοποριστικό πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζει την ανεργία ούτε καν με προσφορά εικονικής έστω εργασίας, και προσφέρει αρνητικά στην ανάπτυξη της χώρας.

Αντίθετα και παράλληλα το κόστος της κάρτας αυτής θα είναι ιδιαίτερα υψηλό προς το στόχο της και ας θυμίσουμε ότι, αυτός ήταν ο λόγος που αποσύρθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο. Φαίνεται οι Άγγλοι είναι «φτωχότεροι» από τους «πλούσιους» Έλληνες που σκέφτονται επίμονα να προωθήσουν την κάρτα πολίτη.

Η σημερινή αστυνομική ταυτότητα λειτουργεί άψογα για την πιστοποίηση του πολίτη και χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα στις σχέσεις μας με το κράτος ή τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, όπως και στις σχέσεις του πολίτη με τις τράπεζες, επίσης μέσα στην Ευρωπαϊκή ένωση η ταυτότητα που έχει αριθμό και λατινικά γράμματα λειτουργεί και σαν ταξιδιωτικό έγγραφο ακόμα δε και σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Τουρκία κλπ, έτσι δεν υπάρχει καμία ανάγκη υποκατάστασής της.

Η ηλεκτρονική ταυτότητα, διαβατήριο, κάρτα πολίτη, πιστωτική κάρτα, βιβλιάριο υγείας και οτιδήποτε άλλο σκέφτονται να είναι σε ένα τσιπάκι, βάζει σε τεράστιο και ανέλεγκτο κίνδυνο τους πολίτες και τη χώρα, αφού, έχει αποδειχθεί ότι η ασφάλεια σε αυτά τα τσιπάκια είναι κοντά στο μηδενική, μπορεί να αντιγραφεί πολύ εύκολα, με τον κίνδυνο να γιγαντώνεται αφού θα εμπεριέχονται βιομετρικά ευαίσθητα στοιχεία ολόκληρου του πληθυσμού που μπορούν να γίνουν εκτός από στατιστικό αντικείμενο και εκμετάλλευσή τους από τον οποιοδήποτε κακόβουλο ή και ένα εχθρό της χώρας μέσω των Χάκερς, όπως είναι γνωστό.

Η πρόταση για αυτή την ηλεκτρονική κάρτα και τα στοιχεία που θα εμπεριέχει, μπορεί να πουν ότι στοχεύει στην διασύνδεση της με ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς και τον υπόλοιπο κόσμο, κάνοντας όμως τα προσωπικά μας δεδομένα γνωστά, σε άγνωστες στο κάτοχο αρχές και εξουσίες, σε όλα τα κράτη και ο μόνος που δεν θα γνωρίζει τι πραγματικά περιέχει η ηλεκτρονική κάρτα, ή ακόμα και την αθέλητη αυτοκαταστροφή του !, να είναι ο ίδιος ο υπόχρεος κάτοχος αυτής.

Επαναλαμβάνουμε από παλαιότερα και με προηγούμενα Δ.Τ. ότι αυτές οι υποχρεωτικές κάρτες, ουσιαστικά δρομολογούν να καταργηθεί το Τραπεζικό Απόρρητο, το Ιατρικό Απόρρητο, και γενικά κάθε είδους απόρρητο στην Ιδιωτική Ζωή μας, αντί να ενοποιήσουν τον αριθμό δελτίου ταυτότητας καταργώντας όλους τους αριθμούς (ΑΜΚΑ, ΑΦΜ, κτλ) σχεδιάζουν να μετατρέψουν τον πολίτη από Άνθρωπο σε ανθρωποαριθμό.

Το ΙΝΚΑ δηλώνει κάθετα ότι δεν δέχεται κανένα Μεγάλο Αδελφό, δεν έχει να διαπραγματευτεί και να διαβουλευτεί την αξιοπρέπεια του πολίτη – καταναλωτή και την ασφάλεια της ζωής και της προσωπικότητας μας και καταδικάζει απερίφραστα αυτά τα σχεδιαζόμενα μέτρα.

Η ονομαζόμενη από την κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους «ανθρωπιστική κρίση» δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια «τραπεζική κρίση» γραφείων λογιστικών καταγραφών κερδών και χωρίς ψυχή, δηλαδή όσα επιδιώκει να  επιβάλλει στην Ευρώπη η νέα Γερμανική κατοχή, που έχει τακτή λήξη.

Την καταπολέμηση της Γραφειοκρατίας και της Φοροδιαφυγής την έχουμε υποστηρίξει δυναμικά και σίγουρα δεν αντιμετωπίζεται με την χρήση μιας «ηλεκτρονικής – έξυπνης» κάρτας πολίτη, παρά μόνο με την επαναφορά της πολιτικής αξιοπιστίας που θα είναι και το υπόδειγμα στο οποίο θα προσαρμοστεί και ο πολίτης, αντί της συνεχιστικής αναξιοπιστίας όλων των κομμάτων σαν ομάδα σκυταλοδρομίας.

Μία τέτοια βάση δεδομένων που θα περιέχει μεγάλους πληθυσμούς μπορεί με τη γνωστή ηλεκτρονική ευκολία, να χρησιμοποιηθεί και από όποιον «φανατικό» επιθυμεί να βλάψει την κοινωνία μας, όπως π.χ. και ο υπαρκτός κίνδυνος τζιχάντ.
 
Προστατεύουμε τα δικαιώματα μας στη ζωή, την περιουσία μας, την υγεία μας και το δικαίωμα στην προσωπική μας ζωή.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο στο ΙΝΚΑ

Δημοσίευση σχολίου

top