σχόλιο ID-ont: Βλέπετε, διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα ενός, δύο, τριών, δέκα ατόμων; Όχι 10 εκατομμυρίων ταυτόχρονα όπως γίνεται με τα Ηλεκτρονικά Αρχεία, όπως μπορεί να γίνει με την Κάρτα του Πολίτη!!!

Μυστήριο καλύπτει υπόθεση διακίνησης εγράφων με προσωπικά δεδομένα και μακριά λίστα τηλεφωνων παραγόντων της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης, που ανήκει σε πρώην Δήμαρχο της Πάτρας.

Ενας ολόκληρος τόμος εγλαταλείφθηκε πριν από μερικές ημέρες σε κεντρικό κατάστημα της Πάτρας που ανήκει επίσης σε πρώην δημοτικό παράγοντα και στην πρώτη του σελίδα υπάρχει φωτοαντίγραφο (επικυρωμένο) της αστυνομικής ταυτότητας του πρώην Δημάρχου Πατρέων, καθώς επίσης, φορολογικά του στοιχεία, αριθμοί κυκλοφορίας αυτοκινήτων που χρησιμοποιούσε ενώ ήταν Δήμαρχος καθώς ο αριθμός κυκλοφορίας του ιδιωτικού του αυτοκινήτου.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ακόμη το γεγονός οτι αναγράφονται και στοιχεία των συμβατικών πινακίδων κυκλοφορίας για όχημα που είχε στη διάθεσή του το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο και ακόμη, αριθμοί μητρώου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Ακολουθούν, δεκάδες σελίδες με προσωπικά τηλέφωνα πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας, πρώην Υπουργών, στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, Δημάρχων, στρατιωτικών δημοσιογράφων κ.α στα οποία πλέον ο καθένας δυνητικά θα μπορούσε να έχει πρόσβαση με ότι αυτό μπορεί να συμαίνει.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο παραλήπτης του τόμου επικοινώνησε με τον πρώην Δήμαρχο και τον ενημέρωσε για το περιστατικό, ενώ ασφάλισε αμέσως τα στοιχεία. Ωστόσο παραμένει άγνωστο, αν έχουν μοιραστεί και άλλα φωτοτυπημένα τεύχη.

Ο  πρώην δημοτικός παράγοντας βρήκε τον τόμο μόλις έφτασε στο κατάστημά του. Άγνωστοι τον είχαν εναποθέσει στο σκαλοπάτι ακριβώς μποροστά από την κεντρική πόρτα του καταστήματος προκειμένου να τον παραλάβει και μάλιστα να καταλάβει περι τίνος πρόκειται.

Το ερώτημα είναι ποιός και γιατί θέλησε να διαρρεύσουν τα προσωπικά στοιχεία του πρώην Δημάρχου και από που τα άντλησε, δεδομένου οτι τα συγκεκριμένα έγγραφα βρίσκονταν μόνο στο γραφείο του στο Δημοτικό κατάστημα μιας και το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο δεν διατηρεί για χρόνια πολιτικό γραφείο στην Πάτρα.

http://www.dete.gr/articles/262025

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευγε για την αναρτηση! Ετσι! Τέτοιες αληθειες να ακούγονται για το σημαίνει η κάρτα του πολίτη. Μία παράκληση. Συνέχιστε πυρετωδώς να ανεβάζετε τέτοιες αναρτήσεις ενάντια στη νεοταξική καρτα του πολιτη τώρα που είναι κρίσιμος ο καιρός. Ενημερώστε κόσμο και ενορίες συνέχεια.

Δημοσίευση σχολίου

top