Στο Δικαστήριο είχε δηλώσει πως… «λυπάται που δεν έκανε περισσότερα»! 

Σε αργία τέθηκε υπάλληλος του Δήμου Πατρέων ο οποίος στο παρελθόν είχε απασχολήσει την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού είχε προκαλέσει «χάος» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, με αφορμή την απογραφή των υπαλλήλων του Δημοσίου. 

Το θέμα, τότε, είχε προκαλέσει σάλο καθώς η διαδικασία απογραφής είχε παραταθεί καθώς η ιστοσελίδα είχε «πέσει» από τα πολλά χτυπήματα. Oπως απεδείχθη δράστης ήταν ο συγκεκριμένος νεαρός που ασχολείτο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές αναφέρει η εφημερίδα "Κόσμος".

Το Νοέμβριο του 2011 κάθισε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Πάτρας που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή. Ενδιαφέρον είχε και η απολογία του, καθώς στην ουσία... μπέρδεψε τη δικαστίνα. 

Απολογούμενος χρησιμοποίησε τη φράση: «Μετανιώνω που δεν έκανα κάτι καλύτερο». 

«Τι εννοείς κατηγορούμενε;», ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου. «Αυτό που σας είπα. Το σύστημα του υπουργείου ήταν διάτρητο. Το είχα καταλάβει και είχα ενημερώσει σχετικά με επιστολές μου όλους τους αρμόδιους, ακόμα και την ίδια την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Δυστυχώς όμως δεν με άκουγε κανείς. Και για το λόγο αυτό μετανιώνω για ό,τι έκανα, διότι ξέρω ότι μπορούσα να κάνω κάτι πολύ καλύτερο», απάντησε ο κατηγορούμενος ξαναμπερδεύοντας τη δικαστίνα που επίμονα ζητούσε διευκρινιστικές εξηγήσεις για το αν τελικά μετάνιωσε για την πράξη του ή θεωρεί ότι τα όσα έκανε ήταν λίγα μπροστά σε εκείνα που θα μπορούσε να είχε κάνει...! 

Και ο νεαρός αρκέστηκε στην επανάληψη της φράσης του, λέγοντας: «Μα σας είπα και είναι σαφές. Μπορούσα να κάνω καλύτερη δουλειά», αποσαφηνίζοντας με το ύφος του ότι αυτό που εννοούσε ήταν ότι θα μπορούσε να τινάξει γενικώς το σύστημα στον «αέρα». Έτσι, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική... 

Έκανε μόνος του... 30.000 «χτυπήματα», στην ιστοσελίδα Ο νεαρός τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών πραγματοποιούσε ηλεκτρονικές επιθέσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στην οποία έπρεπε να μπουν οι δημόσιοι υπάλληλοι της χώρας και να δηλώσουν τα στοιχεία τους στο πλαίσιο της απογραφής. 

Όπως κατέθεσε τεχνικός του υπουργείου στο δικαστήριο, μία ιστοσελίδα μπορεί να «πέσει» αν δεχθεί ταυτοχρόνως πάνω από 30.000 «χτυπήματα». 
Κάτι που ο νεαρός κατάφερε μόνος του! Θέλοντας προφανώς να αποδείξει ότι ο οποιοσδήποτε χάκερ μπορούσε να εισβάλλει στο σύστημα και να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top