σχόλιο ID-ont: Το άκρον άωτον του παραλογισμού:

Η χώρα (Αγγλία) που κατήργησε τις ηλεκτρονικές ταυτότητες με τον ισχυρισμό ότι προσβάλλουν την ιδιωτικότητα των πολιτών της, επιδίδεται σε ξέφρενη ηλεκτρονική παρακολούθηση των πάντων μέσω υποκλοπών σε συστήματα οπτικών ινών...

Η άλλη χώρα (Γερμανία) που δήθεν κόπτεται, αντιδρά και ζητά εξηγήσεις από την χώρα που παρακολουθεί τα πάντα, είναι αυτή που έχει δώσει στους πολίτες της ηλεκτρονικές ταυτότητες και τους παρακολουθεί μέσω αυτών !!!
 
Μας δουλεύουν όλοι τους κανονικά...

Τη διαβεβαίωση ότι το βρετανικό πρόγραμμα παρακολούθησης των ηλεκτρονικών επικοινωνιών Tempora είναι νόμιμο έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ουίλιαμ Χέιγκ, στο γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, σύμφωνα με μια ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα στο Βερολίνο. 

Ο κ. Χέιγκ διαβεβαίωσε τον κ. Βεστερβέλε ότι τηρήθηκαν όλες οι διατάξεις της βρετανικής και διεθνούς νομοθεσίας, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν οι δύο άνδρες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση με αίσθημα εμπιστοσύνης με τον βρετανό υπουργό Εξωτερικών.


Πάντως, ο κ. Βεστερβέλε «ανέφερε με σαφήνεια την γερμανική άποψη ότι πρέπει να βρεθεί μια σωστή ισορροπία ανάμεσα στην προστασία της κρατικής ασφαλείας και από την άλλη την προστασία της ιδιωτικής σφαίρας», όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με στοιχεία κι έγγραφα τα οποία αποκάλυψε ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Έντουαρντ Σνόουντεν και δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian την περασμένη εβδομάδα, οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών μέσω του προγράμματος Tempora αποκτούσαν πρόσβαση σε καλώδια οπτικών ινών και υπέκλεπταν επικοινωνίες.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας ζήτησε εξηγήσεις από τη Μεγάλη Βρετανία μετά τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις, αποστέλλοντάς της έναν κατάλογο με ερωτήματα, ενώ ερωτήματα έθεσε επίσης και προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, μετά τις αντίστοιχες αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις επικοινωνιών από την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top