Με πρόστιμο απειλεί τη Google η γαλλική Εθνική Επιτροπή για την Πληροφορική και τις Ελευθερίες (CNIL), αν δεν αλλάξει την πολιτική της για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Η CNIL ανακοίνωσε πως η πολιτική της Google για τα προσωπικά δεδομένα παραβιάζει γαλλικούς νόμους και έδωσε στην αμερικανική εταιρεία τρίμηνη προθεσμία για να κάνει αλλαγές. Σε αντίθετη περίπτωση θα της επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 150.000 ευρώ - και ένα δεύτερο 300.000 ευρώ αν και στη συνέχεια δεν αναλάβει δράση.

Η κίνηση της CNIL έρχεται ως αποτέλεσμα μιας διένεξης με την κορυφαία μηχανή αναζήτησης στο Ίντερνετ και πάροχο υπηρεσιών email. Η γαλλική επιτροπή ανακοίνωσε πως η Ισπανία, η Βρετανία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία σχεδιάζουν να αναλάβουν ανάλογη δράση μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες, που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβολή στην Google προστίμων συνολικού ύψους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

«Ως το τέλος Ιουλίου, όλες οι αρχές στο πλαίσιο της δύναμης κρούσης της Ε.Ε. για την προστασία των δεδομένων θα έχουν αναλάβει δράση εναντίον της Google», δήλωσε η πρόεδρος της CNIL Ιζαμπέλ Φαλκ-Πιεροτέν.

Η Google, η οποία έχει δηλώσει επανειλημμένα πως η προσέγγισή της στα δεδομένα των χρηστών γίνεται με σεβασμό των ευρωπαϊκών νόμων, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με τις αρχές στη Γαλλία και σε άλλες χώρες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top