Σχόλιο ID-ont: Μπορεί ο Zuckeberg να υποστηρίζει ότι "Το Facebook δεν παρακολουθείται", όμως το σίγουρο είναι ότι το Facebook παρακολουθεί για κάθε χρήστη τι του αρέσει, τι γνώσεις έχει, πού πάει, ποιοι είναι οι φίλοι του και ό,τι ο κάθε χρήστης βάλει στο προφίλ του.

Υποστηρίζει ότι «ενθαρρύνουμε όλες τις κυβερνήσεις να είναι πιο διαφανείς σε όλα τα προγράμματα που στοχεύουν στη διατήρηση της δημόσιας ασφαλείας. Είναι ο μόνος τρόπος για την προστασία των ατομικών ελευθεριών και τη δημιουργία μιας ασφαλούς και ελεύθερης κοινωνίας, που όλοι θέλουμε μακροπρόθεσμα».

Για την προστασία των ελευθεριών μας πρέπει να προσέχουμε τι δίνουμε στον κ.Zuckeberg να φυλάει στους υπολογιστές του για μας. Ακόμα και αν οι υπηρεσίες ασφάλειας «δεν έχουν άμεση πρόσβαση στους κεντρικούς διακομιστές»,  πρόσβαση έχουν οι διαφημιστές και όλος ο κόσμος …

Mark Zuckeberg: "Το Facebook δεν παρακολουθείται"

O ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg με μήνυμά στο προσωπικό του προφίλ, χαρακτηρίζει «εξωφρενικά» τα δημοσιεύματα που φέρουν τις Αρχές των ΗΠΑ έχουν άμεση πρόσβαση στα συστήματα πολλών μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και τις επικοινωνίες, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών και την παρακολούθηση Αμερικανών και μη πολιτών.

«To facebook δεν είναι και δεν ήταν ποτέ μέρος οποιουδήποτε προγράμματος, προκειμένου να παρέχει στην αμερικανική ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση άμεση πρόσβαση στους διακομιστές του.

Δεν δεχτήκαμε ποτέ κάποιο αίτημα ή δικαστική εντολή από οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία, που να μας ζητά πληροφορίες ή δεδομένα σε μεγάλο όγκο, όπως αυτό που η Verizon (σ.σ. τηλεπικοινωνιακός πάροχος στις ΗΠΑ) φέρεται να έλαβε. Και αν συνέβαινε θα είχαμε αντιδράσει δυναμικά.

Εμείς δεν είχαμε καν ακούσει για το Prism μέχρι προχθές», υποστήριξε ο δημιουργός του facebook.

«Όταν οι κυβερνήσεις ζητούν από το facebook δεδομένα, εξετάζουμε προσεκτικά κάθε αίτημα για να βεβαιωθούμε ότι ακολουθούνται πάντα οι σωστές διαδικασίες και όλοι οι ισχύοντες νόμοι και μόνο τότε παρέχουμε τις πληροφορίες, εάν απαιτείται από το νόμο.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με πάθος για να κρατήσουμε τις πληροφορίες σας ασφαλείς», συνέχισε στο μήνυμά του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος μάλιστα εμφανίζεται να προτρέπει όλες τις κυβερνήσεις να ακολουθούν περισσότερο διαφανείς διαδικασίες:

«Ενθαρρύνουμε όλες τις κυβερνήσεις να είναι πιο διαφανείς σε όλα τα προγράμματα που στοχεύουν στη διατήρηση της δημόσιας ασφαλείας. Είναι ο μόνος τρόπος για την προστασία των ατομικών ελευθεριών και τη δημιουργία μιας ασφαλούς και ελεύθερης κοινωνίας, που όλοι θέλουμε μακροπρόθεσμα».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top