Μετά το Facebook και η Apple έδωσε στοιχεία για τις αιτήσεις προσωπικών δεδομένων που δέχθηκε από την αμερικανική κυβέρνηση.
Μέσα σε 6 μήνες η Apple δέχθηκε 5.000 αιτήσεις δεδομένων από την αμερικανική κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε η ίδια η εταιρία, λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του facebook οτι δέχθηκε περίπου 10.000 αιτήσεις.

Οπως δήλωσε η εταιρεία, η Apple πήρε χιλιάδες αιτήσεις για πληροφορίες χρηστών, χωρίς να ξέρει για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Από την 1η Δεκεμβρίου του 2012, έως το Μάιο του 2013, η Apple έλαβε μεταξύ 4.000 και 5.000 τέτοια αιτήματα. Οι περισσότερες από αυτές τις εντολές αφορούσαν σε έρευνες και θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως "αναζητήσεις για εξαφανισμένα παιδιά, προσπάθειες εντοπισμού ασθενή με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ή αποτροπής μιας αυτοκτονίας"», αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της εταιρείας.

Συμπληρώνει ωστόσο, οτι κάθε αίτημα υποβάλλεται σε προσεκτική εξέταση από τη νομική της υπηρεσία, αλλά και ότι οι συνομιλίες με το iMessage και το FaceTime είναι κρυπτογραφημένες και είναι αδύνατον να αξιοποιηθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top