σχόλιο ID-ont: Obama, τώρα σε πιστέψαμε!

ΕΘΝΟΣ: Να καθησυχάσει τους Αμερικανούς επιχείρησε ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά το σάλο που προέκυψε από την αποκάλυψη του προγράμματος παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και των μεγάλων εταιρειών του Ιντερνετ από τις μυστικές υπηρεσίες. «Κανείς δεν ακούει» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, παρεμβαίνοντας για δεύτερη φορά αφότου ήρθε στο φως η υπόθεση από τον αμερικανικό Τύπο.

Ο Ομπάμα έκρινε απολύτως αναγκαίο να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς η χώρα εξακολουθεί να απειλείται από επιθέσεις.




Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, υπερασπίστηκε τα κυβερνητικά προγράμματα για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των Αμερικανών στο τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο, επιμένοντας ότι συνοδεύονται από εγγυήσεις για την προστασία των πολιτών από καταχρήσεις.

"Κανείς δεν ακούει τα τηλεφωνήματά σας. Το πρόγραμμα δεν αφορά αυτό το πράγμα", τόνισε.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα Washington Post αποκάλυψε την Πέμπτη ότι οι ομοσπονδιακές αρχές και η μυστική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας NSA παρακολουθούν τους διακομιστές πολλών μεγάλων εταιρειών, όπως των Google, Apple και Facebook, με σκοπό να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα αρχεία που θα επιτρέπουν στους αναλυτές να εντοπίζουν τις κινήσεις και τις επαφές των προσώπων που τους ενδιαφέρουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top