newsbomb: Στα άδυτα της Βουλής φέρονται να έχουν εισβάλει οι χάκερ Anonymous, κάτι που σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη κυβερνοεπίθεση όλων των εποχών στην Ελλάδα. 

Άλλωστε από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΡΤ, οι Anonymous προειδοποίησαν πως η Ελλάδα μπήκε στο στόχαστρό τους.

Την Πέμπτη "έριξαν" την ιστοσελίδα του Εφετείου Αθηνών, ωστόσο δημοσιεύματα αναφέρουν ότι έγινε μεγάλο χτύπημα στη Βουλή των Ελλήνων.

Η επίθεση στο ελληνικό κοινοβούλιο φέρεται να έχει γίνει χθες, δυο μέρες πριν από την ημερομηνία που είχαν προειδοποιήσει να "χτυπήσουν" οι Anonymous, σε ένδειξη συμπαράσταση για τις απολύσεις και το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το SecNews, με επιφύλαξη, μαζί με την επίθεση υπήρξε και διαρροή δεδομένων, αφού στόχος ήταν το σύνολο των πληροφοριακών συστημάτων της Βουλής.

Tα ακριβή στοιχεία της κυβερνοεπίθεσης στη Βουλή απεστάλησαν μέσω ανώνυμου e-mail με απόκρυψη ταυτότητας αποστολέα ενώ αναρτήθηκε σε γνωστό δικτυακό τόπο επικοινωνίας των Anonymous του εξωτερικού, προκήρυξη όπου αναφέρουν τους λόγους που πραγματοποίησαν το χτύπημα εναντίον της Βουλής.

Τι αναφέρουν στην προκήρυξή τους:

"Καλημέρα Ελλάδα. Είμαστε οι Ανώνυμοι.
Παρακολουθούμε από την πρώτη στιγμή τα γεγονότα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στους Έλληνες πολίτες και δημοσιογράφους οι οποίοι γίνονται μάρτυρες ενός αυταρχικού καθεστώτος που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το καθεστώς Ερντογάν. Αναρωτηθήκατε που αποσκοπεί η κίνηση που έκανε ο πρωθυπουργός σας?

Μήπως ήρθε η ώρα για εκλογές και προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τις δικαιολογήσουν? Είναι τυχαίο το γεγονός ότι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης αποφασίστηκε μετά από συγκεκριμένα γεγονότα συμπεριλαμβανομένων και των "λαθών" που παραδέχτηκε η τρόικα?

Τους ξέρουμε. Τους παρακολουθούμε στενά εδώ και πολλά χρόνια. Βρισκόμαστε παντού. Και αν αυτό το παντού σημαίνει "την Βουλή των Ελλήνων", τότε ναι. Έχουμε εσωτερική πρόσβαση μεταξύ άλλων και εκεί. Ξέρουμε κάθε σπιθαμή των μελλοντικών τους σχεδίων πολύ πριν ανακοινωθούν. Όπως βέβαια γνωρίζουμε και αυτά που δεν ανακοίνωσαν ποτέ. Το πρόγραμμα PRISM και τα Αμερικάνικα Κυβερνητικά προγράμματα παρακολούθησης και άντλησης δεδομένων δεν είναι ο μόνος τρόπος για να εξάγουμε πληροφορίες. Θα χρησιμοποιήσουμε τα δικά μας ισχυρά όπλα παρακολούθησης εναντίον των άσεμνων, ανήθικων και άτιμων Ελλήνων πολιτικών και οποιουδήποτε τους υποστηρίζει με οποιονδήποτε τρόπο από τις Τράπεζες μέχρι τις επιχειρήσεις.

Την επόμενη φορά θα ασχοληθούμε με καθέναν από εσάς προσωπικά.

Είμαστε Ανώνυμοι

Είμαστε Λεγεώνα

Δεν Συγχωρούμε, Δεν ξεχνούμε

Μην μας περιμένετε, είμαστε ήδη εκεί".

Στόχος της επίθεσης φέρεται να ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, βουλευτές, υπουργοί και το σύνολο της τηλεπικοινωνιακής και πληροφοριακής υποδομής της Βουλής!

Σύμφωνα πάντα με το SecNews, έκαναν επίθεση σε servers που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση όλων των χρηστών του δικτύου της Βουλής (username και κωδικοί). Ανάμεσά τους και οι κωδικοί όλων των βουλευτών. Έτσι, φέρονται να απέκτησαν πλήρη λίστα όλων των usernames που χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση στους υπολογιστές της Βουλής, ακόμα και του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής φαίνεται πως έχει στοχοποιηθεί και το σύστημα webmail, το οποίο χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι οι βουλευτές. Φαίρονται να διαθέτουν πλήρη εσωτερική πρόσβαση στα συστήματα της Βουλής, αφού δημοσίευσαν τις εσωτερικές διευθύνσεις IP.

Οι Anonymous φέρονται να απέκτησαν και πλήρη πρόσβαση στις επικοινωνίες του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου. Φέρονται να ανέβασαν μάλιστα και φωτογραφίες από το e-mail του κ. Κεδίκογλου!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top