Τεχνολογικά προϊόντα αξίας άνω των 3300 ευρώ είχε αγοράσει μέσω διαδικτύου σε διάστημα τεσσάρων μηνών ένας 25χρονος στη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας στοιχεία πιστωτικών καρτών ανυποψίαστων πολιτών, τα οποία είχαν νωρίτερα υποκλαπεί. Μάλιστα, όταν τελικά παραλάμβανε τα δέματα με τα προϊόντα από τις εταιρείες ταχυμεταφορών, φρόντιζε να πλαστογραφεί και την υπογραφή των νόμιμων κατόχων των καρτών.

Η δραστηριότητα του νεαρού άντρα, καθώς και του συνομήλικου συνεργού του, έλαβε τέλος, όταν -κατόπιν έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε δέμα από υποκατάστημα εταιρείας ταχυμεταφορών στην περιοχή της Θέρμης.

Σε βάρος του 25χρονου και του συνεργού του, ο οποίος, επίσης, συνελήφθη, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της «απάτης κατ' εξακολούθηση», «πλαστογραφίας», «ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης» και «απλής συνέργειας σε απάτη», καθώς και για παράβαση του νόμου «περί προσωπικών δεδομένων».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς πραγματοποιούσε τις εν λόγω αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα τουλάχιστον από τις αρχές Οκτωβρίου 2014. «Εκτιμάται ότι, σε διάστημα τεσσάρων μηνών περίπου, οι δράστες προσπορίσθηκαν παρανόμως είδη τεχνολογίας, η χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 3.300 ευρώ» υπογραμμίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δύο κατοικίες του 25χρονου σε περιοχές της Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, μία ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή, πλήθος άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και τρία κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ -σύμφωνα με την αστυνομία- συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διερεύνηση της δράσης τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top