σχόλιο ID-ont: Η "δημοκρατική", "φιλελεύθερη" και "πρωτοπόρα" Σουηδία δείχνει το δρόμο: Γιατί κάρτες και αηδίες; Κατ'ευθείαν στο εμφυτεύσιμο τσιπάκι! Αλίμονο την εποχή που όλοι μαζί επιχειρήσεις και κράτη θα υποχρεώνουν τους πολίτες τους στην εμφύτευση. Δεν είναι μακριά! απλά είναι η εποχή "της super προόδου" η εποχή δηλ. μετά τις Ηλεκτρονικές Κάρτες...



Αντί για κάρτα εισόδου η σουηδική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας Epicenter αποφάσισε να εμφυτεύσει στην παλάμη του χεριού των εργαζομένων της ηλεκτρονικά μικροτσίπς.
 
Το χαμηλής ραδιοσυχνότητας τσιπάκι τοποθετείται απλώς πιέζοντάς το κάτω από το δέρμα του χεριού και ακολούθως μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να έχει πρόσβαση ο εργαζόμενος σε διάφορες υπηρεσίες που έχει δικαίωμα, δηλαδή να ανοίγει πόρτες, να βγάζει φωτοτυπίες κ.λπ.

 
«Πονάει σαν να σου κάνουν ένεση με λεπτή βελόνα», σχολιάζει ο ρεπόρτερ του BBC που καλύπτει θέματα τεχνολογίας, και εμφύτευσε και αυτός το τσιπάκι στο χέρι του.


Το τσιπάκι υπέγραψαν ότι δέχονται 400 άνθρωποι και όπως δηλώνουν οι περισσότεροι, ελπίζουν στο μέλλον να μπορούν με αυτό να κάνουν και τις συναλλαγές τους, να πληρώνουν τον καφέ και το σάντουιτς που αγοράζουν από την καντίνα του γραφείου τους.

 
Μάλιστα, είναι πολύ ευχαριστημένοι, καθώς δεν χρειάζονται κωδικοί πιν ή άλλου είδους δικλίδες ασφαλείας, αφού η κάρτα τους δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί ή να κλαπεί. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top