ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ

Συμφωνία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για τη δοκιμή μικρών ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών για δημοσιογραφικούς σκοπούς στις ΗΠΑ υπέγραψε το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, σύμφωνα με ανακοίνωσή του.

Η ιδιωτική χρήση των μικρών ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών που επιτρέπει τη λήψη εικόνων και πληροφοριών, απαγορεύεται μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ, εκτός εξαιρέσεων και σε χαμηλό ύψος (κάτω από 122 μέτρα, μακριά από αεροδρόμια).

«Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε ανώτερο εξοπλισμό σε σχέση με τον ήδη υπάρχοντα και να διαθέτουμε τις επιλογές που μας προσφέρονται ώστε να παράγουμε ποιοτική βιντεο-δημοσιογραφία χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη γκάμα ιπτάμενων ρομποτικών σκαφών και εγκαταστάσεων καμερών», δήλωσε ο Ντέιβιντ Βίτζιλαντ, στέλεχος του CNN.


Oι προγραμματισμένες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Georgia Tech Research Institute, κέντρο ερευνών που εδρεύει στην Ατλάντα, όπως το καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο του ομίλου Time Warner.

Η FAA δήλωσε ότι ελπίζει η συμφωνία να τη βοηθήσει να «εντάξει με πλήρη ασφάλεια τα ιπτάμενα ρομποτικά εργαλεία συλλογής πληροφοριών» στον αμερικανικό εναέριο χώρο. «Τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη προσφέρουν μια μεγάλη δυνατότητα για τα μμε».


Για τα σκάφη αυτά που εκτιμώνται ιδιαίτερα για τις δυνατότητες που προσφέρουν για την κάλυψη ειδησεογραφικών γεγονότων, αθλητικών και πολιτισμικών από αέρος, με νέες οπτικές γωνίες, όλο και περισσότερες φωνές στις ΗΠΑ ζητούν ψήφιση νόμου για τη χρήση τους.


«Ελπίζουμε οι προσπάθειες αυτές να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός δυναμικού οικοσυστήματος, μέσα στο οποίο συσκευές κάθε τύπου και μεγέθους μπορούν να εξελιχθούν», δήλωσε ο Βίτζιλαντ. Μέχρι σήμερα εξαιρούνται από την απαγόρευση της FAA ορισμένες εξειδικευμένες εταιρίες (στην εναέρια παρακολούθηση, τον έλεγχο εργοταξιακών εγκαταστάσεων, τις επιχειρήσεις καύσης) και εταιρίες παραγωγής εικόνων.


Εκτός από τις επιφυλάξεις για την προστασία της ιδιωτικής ζωής -τα ιπτάμενα ρομποτικά σκάφη επιτρέπουν τη λήψη και διατήρηση εικόνων που έχουν σχέση με πρόσωπα- ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για την έγκριση της χρήσης τους στην πολιτική αεροπορία είναι ο φόβος της αύξησης των κινδύνων συγκρούσεων στον αέρα.


Συνολικά 193 περιπτώσεις πτήσεων ρομποτικών σκαφών κοντά σε ένα αεροσκάφος καταγράφηκαν από την FAA μεταξύ 22 Φεβρουαρίου και 11 Νοεμβρίου του 2014, υπενθυμίζει η ένωση πιλότων, AOPA.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top