H λέσχη ADAC άνοιξε πανεύκολα μέσω του Ιντερνετ όλες τις BMW με σύστημα ‘’ConnectedDrive’’ στον εξοπλισμό τους, ενώ το πρόβλημα αποκαταστάθηκε πλέον.

Ένα μεγάλο κενό ασφαλείας σε όλα τα μοντέλα BMW νέας γενιάς, που είναι εξοπλισμένα με το σύστημα συνδεσιμότητας με το Διαδίκτυο ‘"ConnectedDrive" διαπίστωσαν οι ειδικοί της γερμανικής λέσχης αυτοκινήτου ADAC. Συγκεκριμένα κατέβασαν μία απλή εφαρμογή και κατάφεραν με τη βοήθειά της να ανοίξουν από μακριά τις κλειδαριές των μοντέλων BMW νεότερης γενιάς. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ξεγελούσε το σύστημα και αναγνωριζόταν ως γνήσια εργοστασιακή, οπότε ο χρήστης μπορούσε να ξεκλειδώσει μέσω του Smartphone τις πόρτες. Η όλη διαδικασία διαρκούσε ελάχιστα λεπτά και ολοκληρωνόταν χωρίς να το πάρουν είδηση οι κάτοχοι των αυτοκινήτων.

Το πρόβλημα αφορά περίπου 2,2 εκατ. αυτοκίνητα της BMW σε όλον τον κόσμο, καθώς επίσης και μοντέλα των θυγατρικών εταιρειών Mini και Rolls-Royce, τα οποία έχουν ταξινομηθεί από το 2010 και μετά και περιλαμβάνουν στον εξοπλισμό τους το σύστημα "ConnectedDrive".

Η ADAC ανακάλυψε τυχαία το κενό ασφαλείας και ενημέρωσε γιαυτό τη BMW τον Ιούνιο του 2014. Τώρα δημοσιοποίησε το πρόβλημα, αφού στο ενδιάμεσο διάστημα θωράκισε η BMW τα μοντέλα της ενάντια σε ηλεκτρονικές επιθέσεις από χάκερ. Δεν έχουν αναφερθεί πάντως μέχρι σήμερα διαρρήξεις ή κλοπές μοντέλων BMW, που να έχουν σχέση με το συγκεκριμένο πρόβλημα.


Η αναβάθμιση της ηλεκτρονικής προστασίας των BMW ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου 2015 και δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή εξαρτήματος ή επίσκεψη των αυτοκινήτων στο συνεργείο. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top