Αμερικανίδα αξιωματούχος, προειδοποιεί για τους κινδύνους των διασυνδεδεμένων συσκευών.

Στα πλαίσια ομιλίας της στην έκθεση τεχνολογίας CES, που πραγματοποιείται στο Las Vegas των ΗΠΑ, η Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, προειδοποίησε για τις απειλές και τους κινδύνους, όσον αφορά την ιδιωτικότητα, που ενέχει η χρήση των διασυνδεδεμένων, "έξυπνων" gadgets και του Internet of Things (IoT).

Σύμφωνα με το Time, η αμερικανίδα αξιωματούχος Edith Ramirez, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ένα μέλλον γεμάτο με συσκευές που είναι μόνιμα συνδεδεμένες στο internet, συλλέγουν κάθε πιθανό προσωπικό δεδομένο και μπορούν να σκιαγραφήσουν μια "βαθειά προσωπική" εικόνα για τον τρόπο ζωής του χρήστη τους, θα θέσουν σε άμεσο κίνδυνο την έννοια της ιδιωτικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κα Ramirez στις διασυνδεδεμένες οικιακές συσκευές φέρνοντας το παράδειγμα των "έξυπνων" τηλεοράσεων οι οποίες είναι σε θέση να καταγράφουν τις προτιμήσεις των θεατών και να μοιράζονται τα στοιχεία που συλλέγουν με εταιρείες ερευνών και διαφημιστές.

Η αμερικανίδα αξιωματούχος, στην ομιλία της, κάλεσε τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας να κρατήσουν στο ελάχιστο τα στοιχεία που συλλέγουν από τους χρήστες τους και να τα χρησιμοποιούν μόνο όπου κρίνεται "απολύτως αναγκαίο". 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top