Το επαρχιακό Κτηματολόγιο της Λεμεσού επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος, στα πλαίσια των καθιερωμένων εξορμήσεων σε Τμήματα του Υπουργείου του. Σκοπός, όπως είπε είναι η καταγραφή προβλημάτων κι η αναζήτηση λύσεων, με την χάραξη χρονοδιαγραμμάτων.

Το Κτηματολόγιο, ανέφερε ο κ. Χάσικος εργάζεται τον τελευταίο χρόνο, προκειμένου να υλοποιήσει μνημονιακές υποχρεώσεις της κυβέρνησης με συνέπεια να μείνει όγκος εργασίας σε εκκρεμότητα, με αρνητική αντανάκλαση στον πολίτη.

Με το πέρας της συγκεκριμένης εργασίας, σε λίγους μήνες, δεν θα δικαιολογείται καμιά καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του πολίτη, υποσχέθηκε ο Υπουργός.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κλήθηκε να σχολιάσει και την έρευνα που γίνεται με οδηγίες της Νομικής Υπηρεσίας, για τρεις υπαλλήλους του Κτηματολογίου που πουλούσαν προσωπικά δεδομένα πολιτών σε τράπεζες. Η υπόθεση, υπέδειξε ήταν του 2012 κι ανακινήθηκε πρόσφατα.

Μέχρι τώρα φαίνεται να τεκμηριώνεται, υπόθεση υπαλλήλων του Κτηματολογίου, που έναντι αμοιβής παραχωρούσαν στοιχεία ανύποπτων πολιτών και προσωπικά δεδομένα σε τράπεζες Η κανονική διαδικασία, υπέδειξε ο Υπουργός, γίνεται με την αίτηση του πολίτη, της τράπεζας, ή του νομικού προσώπου, που καταβάλουν αντίτιμο για να πάρουν αποτέλεσμα. Φαίνεται πως αυτή η διαδικασία, στην προκειμένη περίπτωση, παρακάμπτονταν και υπήρχε μία σχέση λειτουργού Κτηματολογίου με ενδιαφερόμενα πρόσωπα.

Από τις έρευνες στους λογαριασμούς των υπόπτων θα διαφανεί και το ποσό που έλαβαν οι συγκεκριμένοι λειτουργοί που χρηματίζονταν, είπε ο κ. Χάσικος.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, δήλωσε με στόμφο, πως αν η προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης διακόπηκε ανεξήγητα, επί δικής του Υπουργίας, η έρευνα θα ολοκληρωθεί κι αν αποδειχτεί η ενοχή των λειτουργών θα τιμωρηθούν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top