Η Ashley Stanley, επαγγελματίας νταντά στο Χιούστον της Αμερικής, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που της συνέβη κατά τη διάρκειας της καθημερινής της απασχόλησης στο σπίτι της μόλις ένος έτους Samantha.

Όλα κυλούσαν ήρεμα μέχρι τη στιγμή που η Ashley άρχισε να ακούει κάποιους παράξενους και απροσδιόριστους ήχους μέσα στο δωμάτιο την ώρα που άλλαζε την πάνα της μικρής. Κάνοντας μια μικρή έρευνα στο χώρο διαπίστωσε ότι οι ήχοι ερχόντουσαν απευθείας από την ασύρματη κάμερα ενδοεπικοινωνίας που είχαν εγκαταστήσει οι γονείς της Samantha στο δωματιό Γρήγορα όμως οι ήχοι μετατράπηκαν σε λέξεις που σχολίαζαν όλα όσα διαδραματίζονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο.

«Τι χαριτωμένο μωρό», «τι λερωμένη που είναι η πάνα» και άλλα παρεμφερή σχόλια έκαναν τη νταντά να ανησυχήσει διαπιστώνοντας ότι παρακολουθείται από κάποιον άγνωστο χωρίς ξεκάθαρες προθέσεις. Πήρε τον έλεγχο στα χέρια της και αποσυνέδεσε τη συσκευή.

Τι είχε συμβεί; Κάποιος άγνωστος κατάφερε να χακάρει άγνωστο πώς το σύστημα παρακολουθήσης του μωρού που συνδέεται απευθείας με τα Smartphones των γονιών μέσω Wifi.

Τελικά, για καμία συσκευή δεν πρέπει να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι μας προφυλάσσει γιατί οι χάκερς και οι επιτήδειοι παραμονεύουν.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top