Φίλοι του Ισλαμικού Κράτους «χάκαραν» το twitter της Κεντρικής Διοίκησης επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, δημοσιεύοντας έναν κατάλογο στρατηγών με τις διευθύνσεις τους, δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας και στοιχεία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας.
 
Η Κεντρική Διοίκηση επιχειρησιακής διεύθυνσης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (USCENTCOM) επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι ο λογαριασμός της στο Twitter έχει υποστεί πειρατεία από υποστηριχτές του Ισλαμικού Κράτους.

Από τον «χακαρισμένο» λογαριασμό, δημοσιεύθηκαν ένας κατάλογος στρατηγών και προσωπικών διευθύνσεων τους, δεδομένα σχετικά με στρατιωτικές θέσεις της Κίνας και στοιχεία των στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Κορέας.

«Εις το όνομα του Αλλάχ, του φιλεύσπλαχνου», το «Κυβερνοχαλιφάτο» συνεχίζει τον «τζιχάντ στο Διαδίκτυο», ανέφεραν σε μήνυμά τους τα πρόσωπα που κατέλαβαν και εξακολουθούν να ελέγχουν τη ροή των «κελαηδισμάτων» της USCENTCOM.

Η USCENTCOM ανακοίνωσε την αναστολή των λογαριασμών της στο Twitter και στο YouTube.


Η κατάληψη του λογαριασμού σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ετοιμαζόταν να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την προστασία των κρίσιμης σημασίας αμερικανικών υποδομών στο διαδίκτυο από απειλές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top