σχόλιο ID-ont: Ευχαριστούμε Μαμά-Google!!! Μήπως να κλείσουμε και τις ιατρικές σχολές; Τι θα έλεγες να φτιάξεις ένα application για το κινητό μας τηλέφωνο το οποίο θα ακούει τη διάγνωση του γιατρού και θα τον βαθμολογεί ανάλογα με το πόσο καλή διάγνωση θεωρεί η Google ότι έκανε;;; Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και για τους καθηγητές μέσα στην σχολική τάξη ή στην Πανεπιστημιακή αίθουσα, τους δικαστές στην δικαστική αίθουσα, τους πωλητές προϊόντων και υπηρεσίων στα σημεία πώλησης κ.ο.κ. Αξιολόγηση παντού με την Google!!! Φθηνή, αλγοριθμική και ως εκ τούτου ... "αντικειμενική"!

Στόχος της Google, σύμφωνα με το BBC, είναι να περιορίσει τη σωρεία αμφιλεγόμενων και αναξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ και οι οποίες συχνά παραπληροφορούν.

H Google έθεσε σε λειτουργία μια νέα δυνατότητα στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της, έτσι ώστε, όταν οι χρήστες ψάχνουν ιατρικές συμβουλές για κάποιο θέμα υγείας που τους απασχολεί, να εμφανίζονται στην κορυφή των απαντήσεων μια σειρά από σχετικές πληροφορίες και συστάσεις που είναι ελεγμένες από γιατρούς και έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Στόχος της Google, σύμφωνα με το BBC, είναι να περιορίσει τη σωρεία αμφιλεγόμενων και αναξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ και οι οποίες συχνά παραπληροφορούν -ή και τρομοκρατούν- τους ανθρώπους. Οι αναζητήσεις για θέματα υγείας αποτελούν έναν από τους πιο «καυτούς» τομείς στο διαδίκτυο. Μία στις 20αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google αφορά ιατρικά ζητήματα.

Όπως δήλωσε στέλεχος της Google, μια ομάδα γιατρών της γνωστής αμερικανικής Κλινικής, Mayo βοήθησε την εταιρεία να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει τις κατάλληλες πληροφορίες για τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες διαφόρων συχνών παθήσεων.

Η εταιρεία φρόντισε πάντως να διευκρινίσει ότι τα αποτελέσματα των αναζητήσεων «δεν πρέπει να θεωρούνται ιατρική συμβουλή», με δεδομένο ότι τα ιατρικά περιστατικά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις σε κάθε ασθένεια. Εν ολίγοις, η δρ Google δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει έναν κανονικό γιατρό. Μπορεί, όμως, να προετοιμάσει καλύτερα κάποιον ασθενή για το τι να ρωτήσει τον γιατρό του ή τι να περιμένει από αυτόν.

Αρχικά, η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα στους χρήστες τηςGoogle στις ΗΠΑ, όμως σταδιακά θα καλυφθούν περισσότερες γλώσσες, περισσότερες χώρες και περισσότερες (πιο σπάνιες) παθήσεις.

Η Google τελευταία δείχνει όλο και πιο διατεθειμένη να εμπλακεί στο πεδίο της υγείας. Πέρυσι, αποκάλυψε ότι χρηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός καινοτομικού ανιχνευτή καρκίνου και πιθανού εμφράγματος μέσω νανοσωματιδίων στο αίμα. Επίσης, έχει εξαγοράσει τον κατασκευαστή ενός «έξυπνου» κουταλιού για ασθενείς, που τρέμει το χέρι τους λόγω της νόσου Πάρκινσον. Ακόμη, εργάζεται για τη δημιουργία «έξυπνων» φακών επαφής για διαβητικούς, ενώ έχει επενδύσει και στη νεοσύστατη εταιρεία 23andMe, που πουλά γενετικά τεστ στο ευρύ κοινό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top