σχόλιο ID-ont: Πλησιάζει σιγά-σιγά η ώρα που θα σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τους υπολογιστές μας... Δεν ξεχνάμε ότι αυτά τα βιομετρικά είναι που ξεγελιούνται με make-up, φωτογραφίες και ηχογραφήσεις (βλ.: http://id-ont.blogspot.gr/2015/02/make-up.html)

Τα Windows 10 θα φέρουν περισσότερες επιλογές, όσον αφορά τον έλεγχο και την προστασία της ταυτότητάς σας, με τη Microsoft να ανακοινώνει σε πρόσφατο blog post αλλά και στο πλαίσιο του Stanford Cybersecurity Summit ότι θα υποστηρίξει τα νέα FIDO (FAST Identity Online Alliance) standards, κάτι που αποδεικνύεται ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς φέρνει την υποστήριξη βιομετρικών στοιχείων ελέγχου ταυτότητας στις συσκευές σας.

Έτσι, σύντομα θα μπορείτε να συνδέεστε, π.χ. στο Outlook, μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων ή των ματιών σας, καθώς θα επιτρέπεται στις συσκευές σας να μπορούν να συνεργάζονται με third-party biometric readers, προσφέροντάς σας επιλογές για πρόσθετη ασφάλεια σ' έναν φορητό υπολογιστή ή ένα smartphone. Σε αντίθεση, μάλιστα, με υπάρχοντες βιομετρικούς αναγνώστες, το πρότυπo FIDO έχει σχεδιαστεί ώστε να αντικαταστήσει πλήρως τους κωδικούς πρόσβασης, ενώ έχει την υποστήριξη κάποιων από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft, η Google ή το Paypal.

Προς το παρόν, είναι διαθέσιμη η Version 1.0 (ήδη, εταιρείες όπως η Yubico χρησιμοποιούν hardware που, με την υποστήριξη FIDO, επιτρέπει το log in σε Google accounts), ωστόσο τα Windows 10 φιλοδοξούν να "συναντήσουν" την επόμενη έκδοση FIDO 2.0, με την αμερικανική εταιρεία να σημειώνει, μάλιστα, ότι η υιοθέτηση των νέων προτύπων FIDO είναι μία από τις "σημαντικότερες προτεραιότητες που αφορούν το επερχόμενο release τους".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top