σχόλιο ID-ont: Αυτά να τα βλέπουν οι λάτρεις της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη! Εδώ δεν είναι ασφαλή τα λεφτά τους και θα είναι ασφαλή τα προσωπικά μας δεδομένα;

Eξυπηρέτηση σε όλα τα επίπεδα, εξάλειψη της γραφειοκρατίας, ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και πράσινα άλογα. Ότι κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο ΚΛΕΒΕΤΑΙ!!! Αλέξη ακούς; (βλ. Α. Τσίπρας: ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ σε κάθε Έλληνα!)

Η γνωστή ρωσική εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας Kaspersky Lab διευκρίνισε μάλιστα ότι το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων είναι δυνατόν να είναι έως τρεις φορές μεγαλύτερο!

Ένα ιλιγγιώδες ποσό -τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια- εκλάπη από 100 τράπεζες σε 30 χώρες το 2013, σύμφωνα με έκθεση που αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times!

Η γνωστή ρωσική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ασφαλείας Kaspersky Lab διευκρίνισε μάλιστα ότι το ποσό των 300 εκατομμυρίων δολαρίων (263,39 εκατ. ευρώ) είναι δυνατόν να είναι ακόμη και τρεις φορές μεγαλύτερο, καθώς μόνο αυτό το ποσό έχει τεκμηριωθεί μέχρι στιγμή! Επίσης, οι επιθέσεις μπορεί να συνεχίζονται...

Η πρωτοφανής επίθεση φέρεται να πραγματοποιήθηκε από τις Ευρωπαίους, Ρώσους και Κινέζους χάκερ, οι οποίοι χρησιμοποίησαν κακόβουλο λογισμικό (malware) προκειμένου να διεισδύσουν στα τραπεζικά συστήματα - μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων στους εργαζομένους.

Μόλις απέκτησαν πρόσβαση, οι χάκερ ανακάλυψαν ότι οι εργαζόμενοι ήταν υπεύθυνοι για διακίνηση ποσών μεταξύ λογαριασμών και τη μεταφορά μετρητών σε ATM, και εγκατέστησαν ένα εργαλείο απομακρυσμένης πρόσβασης: ένα πρόγραμμα που μπορεί να καταγράψει τους κωδικούς των υπολογιστών των εργαζομένων, σύμφωνα με τους NYT.

Στη συνέχεια, μετέφεραν τα τεράστια ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε διαφορετικές χώρες.

Η πλειονότητα των κεφαλαίων εκλάπησαν από τη Ρωσία, αλλά και άλλες χώρες -στόχους περιλαμβανομένων της Ιαπωνίας, της Ολλανδίας, της Ελβετίας και των ΗΠΑ.

Η Kaspersky Lab κλήθηκε να εξετάσει το θέμα, αφότου ένα ΑΤΜ στο Κίεβο άρχισε να βγάζει μετρητά, χωρίς κανείς να έχει τοποθετήσει μια κάρτα ή να έχει αγγίξει οποιοδήποτε από τα κουμπιά!

«Αυτή είναι πιθανώς η πιο σύνθετη επίθεση που έχει συμβεί παγκοσμίως με βάση τις τακτικές και τις μεθόδους που οι κυβερνοεγκληματίες χρησιμοποίησαν» σχολίασε ο Κρις Ντόγκετ, ο διευθύνων σύμβουλος της αγοράς της Kaspersky Lab Βόρειας Αμερικής.

Ο Λευκός Οίκος και το FBI έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα πορίσματα της Kaspersky Lab, και η Interpol συντονίζει την έρευνα.

Βάσει συμφωνιών μη δημοσιοποίησης με τις τράπεζες που επλήγησαν, η Kaspersky Lab δεν μπορούσε να παράσχει λεπτομερή στοιχεία σχετικά με τα συγκεκριμένα ιδρύματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top