Μια βάση δεδομένων που περιέχει πληροφορίες από 20 εκατομμύρια χρήστες του μιας ιστοσελίδας online dating φέρεται να έχει κλαπεί από έναν hacker.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές εάν οι πληροφορίες κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, αλλά κάποιος χρησιμοποιώντας το online ψευδώνυμο “Mastermind” ισχυρίζεται ότι έχουν διαρρεύσει, σε κάποιο paste site.

Το άτομο ισχυρίζεται ότι τα στοιχεία είναι 100% έγκυρα και ο Daniel Ingevaldson, Chief Technology Officer στην Easy Solutions, ανέφερε σε μια δημοσίευση στο blog τους, την Κυριακή ότι ο κατάλογος περιελάμβανε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από του Hotmail, Yahoo και Gmail.

Η Easy Solutions είναι μια εταιρεία που έχει έδρα τις ΗΠΑ και παρέχει προϊόντα ασφαλείας για την ανίχνευση και την πρόληψη της απάτης στον κυβερνοχώρο σε διάφορες πλατφόρμες υπολογιστών.

Σύμφωνα με τον Ingevaldson, ο κατάλογος περιέχει πάνω από 7 εκατομμύρια διαπιστευτήρια από το Hotmail, 2,5 εκατομμύρια από τη Yahoo, και 2,2 εκατομμύρια από το Gmail.com.

Δεν είναι σαφές αν με τον όρο «διαπιστευτήρια» αναφέρεται σε ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση στους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τους λογαριασμούς της ιστοσελίδας. Επίσης, είναι άγνωστο αν η βάση δεδομένων περιείχε κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης ή αν οι εγγραφές της ήταν σε μορφή απλού κειμένου.

«Η λίστα φαίνεται να έχει διεθνή χαρακτήρα με χιλιάδες εγγραφές από όλο τον κόσμο. Οι hackers και οι απατεώνες είναι πιθανόν να χρησιμοποιήσουν τα διαπιστευτήρια για τη διάπραξη κάποιας απάτης παρά να εισέλθουν στην αρχική hacked ιστοσελίδα. Θα χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα με επαναχρησιμοποίηση με αυτόματη σάρωση. Ο στόχους τους θα είναι άλλες ιστοσελίδες, όπως τράπεζες, ταξιδιωτικά γραφεία και πάροχοι υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,» αναφέρει ο Ingevaldson.

Σύμφωνα με πηγές, η hacked online dating ιστοσελίδα είναι πολύ υψηλού προφίλ, με πάνω από 90 εκατομμύρια χρήστες. Η επιχείρηση έχει την έδρα της την Ρωσία, και να αναφέρει ότι το περισσότερο από το 50% των χρηστών της είναι εκτός Ρωσίας.

Θα αναφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες όταν εξακριβωθεί η ταυτότητα του site. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top