Με τα πάντα, από smartphones, έξυπνα καταστήματα και έξυπνα σπίτια, να συγκεντρώνουν πληροφορίες για εμάς, η προστασία των προσωπικών μας δεδομένων γίνεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Είναι επίσης μεγάλη ευκαιρία για επιχειρηματικές δράσεις.

Μια έρευνα, που χρηματοδοτήθηκε από την Silent Circle, μια εταιρία κωδικοποιημένων πληροφοριών, αυτή τη βδομάδα έδειξε πως το 88% των Βρετανών πιστεύει ότι οι κλήσεις τους και τα μηνύματά τους παρακολουθούνται. Ο διευθύνων σύμβουλος της Silent Circle, Mike Janke, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «οι άνθρωποι έχουμε γίνει πια προϊόντα, και το νόμισμά είναι οι ιδιωτικές μας πληροφορίες.»


Οι ιδιώτες ψάχνουν όλο και περισσότερο για εφαρμογές κωδικοποίησης για την προστασία της ιδιωτικότητάς τους και των δεδομένων τους, ώστε να είναι ασφαλή, και όχι δημόσια. Και οι επιχειρήσεις ψάχνουν ρευστό λόγω της αυξανόμενης ανησυχίας για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Η Ctrl-Shift, μια εταιρία παροχής συμβουλών μάρκετινγκ με έδρα το Λονδίνο, αναφέρει ότι βλέπει να ανεβαίνει το ποσοστό νέων πρωτοβουλιών «διαχείρισης υπηρεσιών προσωπικών δεδομένων.» Αυτές οι εταιρίες ή οργανισμοί, γνωστοί και ως PIMS, έχουν ως στόχο να κερδίσουν οι πολίτες τον έλεγχο των δεδομένων του και να τα αξιοποιήσουν.

Στην ερευνητική εργασία, η εταιρία αναφέρει ότι η αναδυόμενη αγορά των PIMS θα μπορούσε κάποια στιγμή να αξίζει £16,5 δισεκατομμύρια (27,5 δισεκατομμύρια) μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάποιοι πιθανοί τομείς ανάπτυξης είναι οι εξής: εξειδικευμένες θυρίδες ασφαλείας των προσωπικών δεδομένων, εξελιγμένη διαχείριση προσωπικών δεδομένων, παρακολούθηση των δεδομένων, και βοήθεια στους πολίτες στη λήψη αποφάσεων, όπως ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών και υπηρεσιών αξιολόγησης από τους χρήστες.

«Ένας από τους τομείς μεγάλης ανάπτυξης που βλέπουμε θετικά είναι η διαχείριση προσωπικών δεδομένων και υπηρεσιών ταυτότητας,» ανέφερε σε μια συνέντευξή του ο Alan Mitchell, διευθυντής στρατηγικής στην Ctrl-Shift. «Όλες αυτές οι υπηρεσίες βοηθούν τους πολίτες να συγκεντρώνουν τα δεδομένα που τους αφορούν, να τα αποθηκεύουν, να τα αναλύουν και να ελέγχουν με ποιον τα μοιράζονται. Άλλες υπηρεσίες μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνει κανείς ανώνυμος,» ανέφερε ο Mitchell.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top