Ερευνητής ασφάλειας τονίζει ότι κανείς χρήστης iPhone δεν μπορεί να είναι 100% σίγουρος για την ασφάλεια της συσκευής του.

Στο συνέδριο Hackers on Planet Earth, ο ερευνητής ασφαλείας Τζόναθαν Ζιντράσκι
ανέφερε πως κανένας χρήστης iΡhone δεν μπορεί να ξέρει ποια στοιχεία μπορούν να υποκλαπούν ανά πάσα στιγμή από τη συσκευή του ή να το αποτρέψει αυτό…

Σύμφωνα με τον ερευνητή ασφαλείας, παρά το γεγονός ότι το iOS έχει σχεδιαστεί ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών και των κατόχων των συσκευών, όμως αν κάποια εταιρία θέλει να υποκλέψει στοιχεία τότε, δεν υπάρχει κανένας τρόπος προστασίας παρά μόνο αν διαλύσει εντελώς τη συσκευή του και αυτό πάλι χωρίς να είναι σίγουρο.

Με αυτό το παράδειγμα ο Ζιντράσκι ήθελε να δείξει τη συνεργασία της Apple με τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Από την πλευρά της η Apple γνωρίζοντας αυτό, μελλοντικά σκοπεύει να επανασχεδιάσει κάποια συστήματα ώστε να καταστήσει περισσότερο δύσκολη την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ενώ τονίζει ότι οι συσκευές της είναι περισσότερο ασφαλείς από κάθε άλλη Android συσκευής μιας και το λειτουργικό σύστημα της Google θεωρείται λιγότερο ασφαλές στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top