Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης η WSJ


σχόλιο ID-ont: Υπάρχει κανείς που να μην έχει χακαριστεί, ιδιαίτερα τώρα τελευταία; Α! ξέχασα! Η Ελληνική Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι η μόνη άτρωτη παγκοσμίως! Εύγε Ελληνικό Κράτος, παγκόσμια πρωτοτυπία...

Θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης έπεσε τη χθεσινή νύχτα η Wall Street Journal. Την ευθύνη ανέλαβε μέσω Twitter ένας χάκερ ο οποίος προσέφερε προς πώληση κωδικούς πρόσβασης στον σέρβερ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας.

Στην έκδοσή της στο Ίντερνετ, η WSJ, η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones Newswire, αναφέρει πως η υπηρεσία της γραφιστικής απεικόνισης των ειδήσεών «έπεσε θύμα πειρατείας», υποστηρίζοντας πάντως πως «μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμιά ζημιά».

«Στο στάδιο αυτό δεν βλέπουμε καμιά απόδειξη πως υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση στους πελάτες του Dow Jones ή στις προσωπικές πληροφορίες των πελατών», διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της εφημερίδας.


Η WSJ σημειώνει πως διαπίστωσε την εισβολή μετά την ανάληψη της ευθύνης από έναν χάκερ ο οποίος προσέφερε, έναντι χρημάτων, πληροφορίες για τους πελάτες του ιστότοπου, αλλά και δεδομένα που επιτρέπουν την πρόσβαση στον σέρβερ της εφημερίδας.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κομαρόφ, εμπειρογνώμονα στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών ο οποίος ειδοποίησε την εφημερίδα για την εισβολή και βρίσκεται επί τα ίχνη του εισβολέα, όπως σημειώνει η WSJ, μια τέτοια πρόσβαση θα επέτρεπε σε κάποιον «να τροποποιεί άρθρα, να προσθέτει νέα περιεχόμενα και να καταργεί λογαριασμούς χρηστών».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top