Το παράδειγμα της Ρωσίας φαίνεται πως ακολουθεί και η Γερμανία για την αντιμετώπιση της ηλεκτρονικής κατασκοπείας από τις ΗΠΑ και αλλού, επαναφέροντας και αυτή στις υπηρεσίες της τις γραφομηχανές.

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα κατασκοπείας στη Γερμανία από την NSA, η κυβέρνηση της χώρας ψάχνει τρόπους να την αντιμετωπίσει και προχωρά σε μία λύση που κάποιοι θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν οπισθοδρομική.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου της Γερμανίας, Patrick Sensburg, δήλωσε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι έχουν πάρει σοβαρά τα γεγονότα κατασκοπείας και δεν αποκλείεται να επιστρατεύσουν πίσω στις υπηρεσίες τις γραφομηχανές, ώστε να μην υπάρχει έλεγχος από τις ΗΠΑ και την NSA.

Επίσης, έχει ήδη αρχίσει να γίνεται προσεκτική χρήση των smartphones από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ και εκεί ψάχνουν λύσεις με αυξημένη κρυπτογράφηση.

Παράλληλα, έθιξε το ζήτημα ασφαλούς αποστολής email μεταξύ των υπηρεσιών και γενικότερα της ασφαλούς επικοινωνίας.

Η Ρωσία, πάντως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από τις γραφομηχανές, με τη δημιουργία των δικών της επεξεργαστών για την αποφυγή των όποιων πιθανοτήτων ηλεκτρονικής κατασκοπείας από τις ΗΠΑ.

http://www.e-pcmag.gr/news/i-germania-tha-epanaferei-tis-grafomixanes-sta-plaisia-tis-antimetopisis-tis-kataskopeias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top