Έπειτα από το αίτημα της τελευταίας για παράδοση προσωπικών δεδομένων χρηστών του κοινωνικού δικτύου που κατηγορούνται για απάτη.

Το κοινωνικό δίκτυο Facebook βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την αμερικανική κυβέρνηση, έπειτα από το αίτημα της τελευταίας για παράδοση προσωπικών δεδομένων χρηστών του κοινωνικού δικτύου που κατηγορούνται για απάτη.
 
Συγκεκριμένα, το Facebook υποχρεώθηκε να παραδώσει τα στοιχεία, αλλά κατέθεσε έφεση κατά της απόφασης τονίζοντας, ότι παραβαίνει το 4ο Άρθρο του αμερικανικού συντάγματος, το οποίο προστατεύει τους πολίτες από «μη απαραίτητες έρευνες και κατασχέσεις».

 
Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε αριθμό ατόμων αίτηση άρσης της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, που κατέθεσε ποτέ η αμερικανική κυβέρνηση στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο. 



Η αμερικανική κυβέρνηση άρχισε να ερευνά μέσω των προφίλ χρηστών στο κοινωνικό δίκτυο υποθέσεις ατόμων που λάμβαναν επίδομα αναπηρίας. Όπως προέκυψε από την έρευνα, αρκετοί από αυτούς δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα και στο δικαστήριο η αμερικανική κυβέρνηση προσκόμισε υλικό από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.
http://www.protothema.gr/technology/article/390886/se-dikastiki-diamahi-me-tin-amerikaniki-kuvernisi-to-facebook/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top