Σύμφωνα με τον Edward Snowden, τοDropbox είναι ένα βήμα από το να γίνει συνεργάτης του PRISM, ενώ δεν έχει την καλύτερη άποψη για την Condoleezza Rice, μέλος πλέον του ΔΣ της Dropbox.

Η γνωστή πολιτικός και πρώηνΥπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, είναι από τον Απρίλιο μέλος του ΔΣ της Dropbox και οι απόψεις της σχετικά τηνιδιωτικότητα και την αντιμετώπιση τηςπειρατείας είναι ακραίες σύμφωνα με τον Snowden, ενώ συμφωνούσε και με το πρόγραμμα της NSA με κωδικό όνομα Stellar Wind.

Το Stellar Wind είναι από το 2001, ένα πρόγραμμα παρακολούθησης τηλεπικοινωνιών και email διαφόρων χρηστών του Διαδικτύου, ενώ όλες αυτές οι πληροφορίες αποθηκεύονται για μελλοντική χρήση.

Μπορεί το 2001 υπηρεσίες όπως το Dropbox να μην ήταν διαδεδομένες, αλλά ο Snowden αναφέρει ότι η χρήση τους σήμερα μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ιδιωτικότητα, ειδικά το Dropbox με την Condoleezza Rice να είναι στα ηγετικά στελέχη.

Ο Snowden προτείνει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την cloud υπηρεσία SpiderOak ώστε να προστατευθούν από την NSA και να μην "συναινέσουν" έτσι στο PRISM.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top