Σίγουρα θα έχει πλημμυρίσει το timeline σου από γάτες, όπου οι περήφανοι ιδιοκτήτες τους αναρτούν χαριτωμένες φωτογραφίες τους. Ενδεχομένως να είσαι και εσύ ένας από αυτούς! Έχεις αναρωτηθεί, όμως, μήπως η φωτογραφία σου χαριτωμένου κατοικίδιου σου, λέει πολλά περισσότερα από ότι θα έπρεπε; Ότι, ενδεχομένως, μαρτυρά την ακριβή σου τοποθεσία;

Ο Owen Mundy, αναπληρωτής καθηγητής του Florida State University,  δημιούργησε πριν από περίπου μια εβδομάδα, το  project «Ι know where your cat lives». Για την υλοποίηση του project ο Owen επέλεξε ένα εκατομμύρια φωτογραφίες γατιών που ήταν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, μέσα από sites - τράπεζες φωτογραφιών, όπως το Flickr και το Instagram, μεταξύ άλλων. Στη συνέχεια «τοποθέτησε» τις φωτογραφίες σε έναν παγκόσμιο χάρτη χρησιμοποιώντας τα γεωγραφικά στοιχεία που υπήρχαν ενσωματωμένα στα μεταδεδομένα τους.
Πραγματοποιώντας μια επίσκεψη στη σελίδα του project “I know where your cat lives” θα βρεις στην Ελλάδα τη διεύθυνση 4.831 γατιών! Οι περισσότερες γάτες, 1.647 για την ακρίβεια,  φαίνεται να… νιαουρίζουν στην Αθήνα ενώ ακολουθεί η συμπρωτεύουσα, με 482 γάτες!

Πρόσφατα ο  Owen και η ομάδα του ξεκίνησαν μια καμπάνια στο kickstarter για να ενισχύσουν το project αλλά και για να δείξει πως παρόλη τη διασκεδαστική πλευρά του θέματος υπάρχει και το θέμα διασφάλισης της ιδιωτικότητας, καθώς οποιαδήποτε φωτογραφία αναρτούμε μπορεί να «διαρρεύσει» προσωπικά μας στοιχεία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top