Οι χάκερς δημοσίευσαν στo Διαδίκτυο τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της τράπεζας «PrivatBank» που ανήκει στον Ουκρανό μεγιστάνα και κυβερνήτη της περιοχής του Ντνεπροπετρόβσκ Ίγκορ Κολομόισκι.

«Εμείς, οι “CyberBerkut” αναλύσαμε τις ενέργειες της ομάδας των χάκερς GreenDragon που απέκτησε πρόσβαση στα εμπιστευτικά δεδομένα των πελατών της “PrivatBank”. Επιβεβαιώνουμε την ύπαρξη πολλών ευάλωτων σημείων στα συστήματα της τράπεζας. 
 
Ο κύριος Κολομόισκι κάνει οικονομία και δεν προσλαμβάνει έμπειρους ΙΤ-μάνατζερ. Η πληροφορική ασφάλεια της “PrivatBank” δεν αντιστέκεται σε καμία κριτική. Το γραφείο Τύπου της αυθαδιάζει και κυνικά λέει ψέματα, ισχυριζόμενη ότι όλες οι εμπιστευτικές πληροφορίες και οι λογαριασμοί των πελατών δεν είναι προσβάσιμοι για τρίτους», ισχυρίζονται οι χάκερς.
 

 
Στην ιστοσελίδα τους οι «CyberBerkut» δημοσίευσαν τα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα των πελατών της «PrivatBank», ειδικότερα τα τηλέφωνα επικοινωνίας των πελατών της τράπεζας στο έδαφος τη Ρωσίας.

 
«Για να μην πουλάμε τον αέρα, κατά τη διάρκεια μερικών ημερών επιλεκτικά θα δημοσιεύουμε τα προσωπικά τραπεζικά δεδομένα των πελατών της “PrivatBank”, τα στοιχεία των υπηρεσιών πληρωμών, την υπηρεσιακή αλληλογραφία των υπαλλήλων του ιδρύματος αυτού», υποσχέθηκαν οι χάκερς.

 
Νωρίτερα οι χάκερς έδωσαν πέντε μέρες οι καταθέτες θα αποσύρουν τα χρήματα από την μεγαλύτερη στην Ουκρανία τράπεζα, επειδή ο ιδιοκτήτης της Κολομόισκι χρηματοδοτεί την επιχείρηση εξολοθρευτών στα ανατολικά της Ουκρανίας.
 

 
Η τράπεζα του Κολομόισκι δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν τις πληροφορίες αυτές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top